Başarılı Olmanın Yolları

Hedefe ulaşmak seni mutlu eder
Başarılı olmanın yolları 


Hayatımızın başlangıcı bebeklik döneminde bile konuşmak ve yürümek için  çaba sarf ederiz. düşe kalka  yürümeyi başarırız. Böyle olmamız hasebiyle bir şeyi  gerçekten istersek onu başarabileceğimizi unutmayalım.

 Başarılı Olmanın Yolları 


1-Motivasyonunuzu  Yüksek Tutun 

Başarıda elzem olan başaracağınıza dair kendinizi inandırmaktır. Başaracağınıza inanmak motivasyonunuzu yükseltir. Herkes ayrı ayrı şeylerle  motive olabilir. Mesela; bir flim izleyip etkilenebilirsiniz, bir kitap okuyup etkilenebilirsiniz. Ve o istediğiniz iki kelimeyi söylerken bulacaksınız kendinizi  bende başarabilirim,  bende yapabilirim. diyeceksiniz. Bir belgeselde izlemiştim muhabir yarışmayı  kazanan ingiliz çocuğa röportaj esnasında  bunu nasıl başardığını sordu çocuk şu cevabı verdi "arkadaşıma baktım ve dedim ki o başarabiliyorsa bende başarabilirim". Sevgili okur evet sende başarabilirsin. Yeter ki  kendinizi yapacağınıza inandırınız. 

2-Hedefinizi Belirleyiniz
Başarmak istediğiniz hedefe odaklanmalısınız. Şunu da yapıyım bunu da yapıyım dediğinizde hedefi çoğaltmak sizi bu başarı yolunda hüsrana uğratacaktır. Hedeflerinizi yetenekleriniz ve becerileriniz doğrultusunda belirlemelisiniz. Hayalleriniz hedeflerinizin mayası  olmalıdır. Hayalinizi hedefinize katıp yoğurmalısınız ki bu hamurdan başarı elde edilebilsin. Ne uç noktalar da bir hedef nede küçük hedefler koymamalısınız. kendinize göre büyük hedefler koymalısınız. 

3- Kararlı Bir Şekilde Ertelemeden Hedefinizi Hayata Geçirin
Elinizde başarmak için bir hedefiniz varsa kararlı bir  şekilde yolunuza devam etmelisiniz. Kararlılığınız hedeflerinizin gölgesi olup  takip etmelidir.
"Kararlılık insan iradesinin uyandırma zilidir ".  Anthony Robbins 
Sürekli meşgulüm hiç vaktim yok, bugün değil yarın başlarım; gibi bahanelerle kendinizi oyalamayınız. Böyle yaptığınız da elinizde sadece gerçekleşmeyi bekleyen tasarımdan öteye gitmeyen hayalleriniz kalır. Halbuki  neden hayalleriniz gerçeğe dönüşmüş bir başarı hikayesi olmasın?

4-Arkadaş Seçimine Dikkat Ediniz
Bu başarı yolunda ilerlerken yanınızdaki arkadaşlarınıza da dikkat edin. Siz hedeflerinizden bahs ederken dalga geçen, kıskanacak olan arkadaşlar sizin bu yolda önünüzü kesebilir. Şevkinizi ve kendinize olan inancınızı kırabilir. Sizi bu başarı yolundan vaz geçirebilirler. Kıskanmayacak arkadaş sizin için hayırlı arkadaştır.

Bu konuda uzak durmanız  gereken gereken arkadaş tipleri yazımızı buradan okumanızı tavsiye ederiz.

5-Asla Pes Etmeyiniz
Netice başarısızlıklada bitse yılmayıp yola  devam etmelisiniz. Nerde nasıl bir yanlış yaptığınızı tespit edip yanlışlarınızı  düzeltip yolunuza devam etmelisiniz. Eğer pes ederseniz kalan ömrünüz de hep keşke dersiniz.


6-Mükemmeliyetçi Olmayınız 
Her şeyi mükemmel sonuçlandırmak mümkün değildir. Böyle olmaz, şu eksiği var, tam olmadı gibi evhamı bırakınız. Eğer her şeyin mükemmel olmasını beklerseniz  fırsat  trenlerinini kaçırabilirsiniz. Şimdi sıra elinizi taşın altına koymakta; Unutmayın ki! bir söz vardır; "Zahmetsiz rahmet olmaz" diye.

Umarım başarının hazzını tadanlardan olursunuz. 

          Tavsiye yazı 
Özgüvenli olmanın yolları nelerdir?                          

18 yorum:

  1. Boyle motive edici bilgilere çok ihtiyacım vardı. Yazınızı okuyunca silkelendim kendime geldip teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  2. Böyle his etmenize sevindim .umarım hayat defteriniz başarılarla dolar.

    YanıtlaSil
  3. Yazınızı tesadüfen okudum .cok guzel bilgler teşekkürler

    YanıtlaSil
  4. Sizin bu yazınızı bi arkadaşımın tavsiyesi ile okudum.ve o kadar cok kendime inancım geldiki şimdi istediğim hedefe ulaşmak üzereyim. Teşekkürler

    YanıtlaSil
  5. Bir nebzede olsa size yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.İnşallah en yakın zamanda hedefinize ulaşırsınız.

    YanıtlaSil
  6. Yazınız çok etkileyici ve motive edici teşekkür ederim. Yazarlık hayatınızda sizede başarılar dilerim

    YanıtlaSil
  7. Tebrikler çok faydalı bir yazı

    YanıtlaSil
  8. Toplum olarak böyle bilgilere açız. Sizin gibi yazarların olması bizi heyecanlandırıyor.

    YanıtlaSil
  9. Motivasyon ve olumlu düşünmenin sabır ve azmin çok büyük etkileri olduğuna inanıyorum zaten sizde bir çok madde aktarmışsınız başarılı olmanın yolları adlı yazınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  10. Sihirli cümle şu: "Ben de başarabilirim..."

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çok güzel söylediniz evet işin aslı motivasyon:) teşekkür ederim

      Sil
  11. ne güzel öğütler vee ne güzel bir başlangıç yapmışsınız. daha önce blogunuzu görmemişim herhalde. hatırlamadım ama şimdi dolaştım iyimser ve moral verici yazılarınız. sevindim aramızda olmanıza kiiii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazıları ve bloğu beğenmenize sevindim :) inşaallah mutlu, başarı dolu yazılarda buluşmak dileğiyle

      Sil

Uyarı!

Bu web sitesindeki bilgiler dikkatle araştırılmış ve gerekli özen gösterilerek sunulmuştur. Bununla birlikte, içerikler yalnızca genel bilgi için sağlanmış olup herhangi bir sağlık uzmanının tavsiyelerinin yerini alması amaçlanmamaktadır. Sağlık sorunlarınızın teşhis ve tedavisi için lütfen öncelikle doktorunuza danışın.