Uzak Durmamız Gereken Arkadaş Tipleri


Arkadaşlık çok güzel bir kavramdır. Yalnız bazı arkadaşlıklar bize zarar verir. Bizim hayatımıza enerji, mutluluk vermek yerine bizim hayat enerjimizi tüketirler. Bunlar hastalık gibidir; onları hayatımızda istemeyiz ama hasbelkader arkadaş olmuşuzdur. Aslolan bunlarla arkadaşlığımızı sonlandırmak ve bunları hayatımızdan çıkarmaktır . Fakat bu mümkün değilse bunları akıllıca idare etmek gerekir. Çünkü Bu arkadaşlar ne gölgesi nede meyvesi olmayan ağaca benzer. 

Arkadaş seçimi nasıl olmalıdır 


● Sinsi Arkadaşlardan Uzak Durunuz.

 Özü sözü bir olan arkadaşlıklar edinin. Sinsi arkadaşlar  kıskanç  arkadaşların  bir üst model  tehlikelisidir. Sinsi sinsi size kurulurlar, içlerinden size karşı  fesatlık beslerler. Sizde tüm iyi niyetinizle onunla arkadaşlık  yaparsınız taki günün birinde arkadaş kazığı yiyene kadar. Böyle  bir  duruma düşmemek  için arkadaşınızı iyi tanıyınız.

 Bunların kötü  olduğunu anlamak çok zordur. Sinsi arkadaşlar Politik davranırlar. Niyetlerini, düşüncelerini  belli etmezler. Ama sizin niyetinizi öğrenmek için elinden geleni yaparlar.Yüzlerinde hep yalan bir gülümseme vardır. Çok tatlı  tatlı gülümserler, herkesle 40 yıllık dostmuş gibi yaparlar. Ve genelde insanları  etkilerler.

 Sizin zayıf yönlerinizi bulmaya çalışırlar, zayıf yönlerinizi istedikleri zaman kullanmak için. Ama kendi sırlarını size vermezler.

 Halbuki arkadaşlık kelimesi Savaşta düşmandan gelen tehlikeden korunmak için askerler sırtını kayalara, taşlara dayamıştır. Onun için Arka-taş günümüzde arkadaş olarak söylenir. Sırtınızı güvenle yaslayabileceğiniz mert olan, yüreğinizden geçenlere kayıtsız kalmayan, arkadaşlıklar  edinmelisiniz. Sinsi arkadaş sinsice arkadan vurabilir. Bunlara fırsat vermemelisiniz.

● Kıskanç Arkadaşlardan Uzak Durunuz.
Kıskanç arkadaş hayatınızda sizi mutsuz edecek arkadaş modellerinin en başlarında gelir. Başarınızı, ailenizi, çocuğunuzu, giyiminizi ve daha bir çok şeyinizi kıskanırlar. Zaman zaman sizi mutsuz edecek sözlü veya fiziksel  davranışlarda bulunabilirler. Sırf başkalarının kıskançlığından ötürü  söylediklerinden  ve yaptıklarından dolayı mutsuz olursunuz. Böyle bir hakkı kimseye tanımayınız. 

● Hayal Hırsızlığı Yapan Arkadaşlardan Uzak Durunuz.
Uzak durmanız gereken arkadaş tipleri
Sinsi arkadaş 

Siz siz olun dostluğundan tamamen emin olmadığınız arkadaşlarınıza hayallerinizi, hedeflerinizi, sırlarınızı anlatmayınız. Aksi takdirde hayallerinizin başkalarının hayatı, hedeflerinizinde başkalarının başarısı olduğunu görebilirsiniz. Aman dikkat! 

● Bencil Arkadaşlardan Uzak Durunuz

Bencil arkadaş
Bencil arkadaş 

Çünkü siz onun derdini dinlersiniz ama bencil dinlemez, siz onu zaman zaman ararsınız ama bencil sizi işi düştüğünde arar, bencil kendi istediği gibi sizi yönlendirmek  ister. Buda sizi mutsuz edecektir. Dostlarınızı, arkadaşlarınızı iyi seçmelisiniz. Çünkü arkadaş ve dostlarınızın iyi yada kötü haliyle kıyaslanabilirsiniz. 

"İki arkadaş yanyana konulan iki ayakkabının birbiri ile ölçüldüğü gibidir" 
Hz. Ali 

Bu zamanda gerçek dost bulmak çok zor dediğinizi duyar gibiyim. Evet çok zor ama imkansız değil. Benimde yıllardır kendi gönlümün eleğinden geçirdiğim ve sonunda elimde kalan tam  bir dostluk olmasa da dost edindiğim arkadaşlarım var.

 Tamamen  kusursuz, hatasız  dost bulmak mümkün değildir. Ama siz yine de sizi mutsuz edenleri  hayatınızdan çıkarabiliyorsanız çıkarın gitsin.
Umarım hayat boyunca mutlu anlarınızda  yanınızda olan, sıkıntılı zamanlarınızda  elinizden tutan,  sırtınızı güvenle yaslayabileceğiniz  gerçek dostlarınız olur.                                                                 Ayrıca gerçek dost nasil olmali yazımızıda burdan okuyabilirsiniz. 

14 yorum:

  1. Benimde kıskanç bir kuzenim var �� o kıskanç arkadaştan daha beter

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kıskançlık insanın doğasında bekleyen bir duygudur.fakat bu duyguyu düşüncelerimiz ile baskilayabiliriz. Dilerim kıskanç insanlar birgün bu huylarından vaz geçerler

      Sil
  2. Benimde kıskanç ve sinsi bir kuzenim var onu hayatımdan biraz uzaklaştırdım ve gerçekten artık daha mutluyum. Teşekkür ederim çok faydalı ve samimi yazınız için 👏👏👏

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet efendim olmuyorsa zorlamanın bir mantığı yok.orta hallice ilişkileri idare etmek en doğrusu olacaktır.

      Sil
  3. Böyle insanlari hele hele böyle arkadaşları Allaha havale ediyorum. Yazınız cok güzel ayşe hanim teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  4. Herkesi kendimiz gibi bilip hata yapıyoruz. Arkadaşlarımızı iyi tanımalıyız. Yüreğinize kaleminize sağlık

    YanıtlaSil
  5. Çok faydalı bilgiler teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  6. Artık eski dostluklar ve arkadaşlıklar kalmadı mallesef herşey çıkar üzerine yürüyor ve herkes de bunun bilincinde gerçek bir dost ve arkadaş bulursak kıymetini bilelim bence çok saolun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ilişkiler çıkar üzerine ve en kötüsü de dediğiniz gibi herkes bunun farkında.Ama iyi bir dost bulmak iyi bir dost olmaktan geçer diye düşünüyorum. Değerli yorumunuz için teşekkür ederim. Sizde sağolun

      Sil
  7. Evet kaliteli ,anlayışlı bir kaç arkadaş yeterli olacaktır. Yorumunuz için teşekkür ederim:) blogdaki bir sorundan dolayı cevabım gecikti kusura bakmayın

    YanıtlaSil
  8. eveey aman aman hemen kaçmalıııı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet evet maalesef bazı durumlarda uzak durmak iyidir:))

      Sil

Uyarı!

Bu web sitesindeki bilgiler dikkatle araştırılmış ve gerekli özen gösterilerek sunulmuştur. Bununla birlikte, içerikler yalnızca genel bilgi için sağlanmış olup herhangi bir sağlık uzmanının tavsiyelerinin yerini alması amaçlanmamaktadır. Sağlık sorunlarınızın teşhis ve tedavisi için lütfen öncelikle doktorunuza danışın.