Çörek Otu ve Çörek Otu Yağının Faydaları Nelerdir, Hangi Hastalıklara İyi Gelir?


Çörek otu
Çörek otu yağının faydaları nelerdir 

Çörek otunun tarihi eski çağlara dayanır. Tarih boyunca hakkında pek çok bilimsel araştırmalar yapılmıştır. Eski Mısırlı'larda daha yaygın kullanılmıştır. Kleopatra'nın güzellik sırlarından biridir.

Faydalarını anlatmak bu yazımıza sığdırılamayacak kadar geniş olan çörek otu; diyabet, egzama, sedef, alzheimer olmak üzere pek çok hastalığa iyi geldiği bilinmektedir. 

İçeriğinde %21 protein, %35 bitkisel yağ, %38 karbonhidratlar, kalsiyum, magnezyum, potasyum, lineolik, nigellon, A, B, C, vitaminleri ve en önemlisi içeriğindeki Timokinon maddesi sayesinde antikanserojendir.

Başta meme kanseri ve prostat kanseri olmak üzere bazı kanser türlerinde faydalı olduğu bilinmektedir.  Asya'ya özgü bir bitki olan çörek otunu hastalanmadan önce tedbir amaçlı kullanmak gerekir.

Çörek Otunun Faydaları Nelerdir?  Hangi Hastalıklara İyi Gelir?

Çörek otu
Çörek otu ve çörek otu yağının faydaları nelerdir, Hangi hastalıklara İyi Gelir?

☆ Alzhemire Karşı Çörek İyi Gelir. Yapılan araştırmalarda çörek otunun beyin üzerindeki etkilerinin çok büyük olduğu görüldü. hafızayı kuvvetlendirdiği, dikkati arttırdığı görülmüştür.

☆Akciğer Sağlığı için Faydalıdır. Çörek otu ve yağı anti-enflamatuar özelliğinden dolayı astım semptomlarını hafifletir ve bronşite iyi gelir. Ağız yolu ile alınan çörek otu akciğeri rahatlatır.

Diyabet için çörek otu faydalıdır.
Çörek otu tip bir ve tip iki diyabetin önlenmesini sağlar. Bir yıl boyunca her gün 1gr. Günde iki kez kullanılabilir. 

☆ Kolesterolü Dengelemek için Çörek Otu Faydalıdır.
Günlük alınan 1 gram çörek otunun kolesterolü dengelediğine dair çalışmalar mevcuttur.

Çörek Otu Yağının Faydaları Nelerdir, Hangi Hastalıklara İyi Gelir?

Çörek otu,  çörek otu yağı
Çörek otu hangi hastalıklara iyi gelir 

Enfeksiyonlara Karşı Çörek Otu Yağı Muhakkak Kullanılmalıdır. Çörek otu yağı inatçı bakterileri bile öldürebilme özelliğine sahiptir. Vücuttaki bakterileri kontrol altına alır.

Karaciğer Hastalıkları için Çörek Otu Faydalıdır. Karaciğer fonksiyon bozukluğu için iyileşme sürecini hızlandırır.

Mide ve Ülser Rahatsızlıklarında Etkilidir. Çörek otunu ezilmiş halde veya yağını kullanmak mide krampları, mide şişkinliği gibi mide rahatsızlıklarını giderir.


☆ Cilt için Çörek Otu Yağı Faydalıdır. Çörek otu yağı içeriğinde bulunan antioksidanlar ve yağ asitleri sayesinde sağlıklı yeni hücrelerin büyümesini sağlar. Dermatolojik olarak kırışıklık ve akne tedavisinde etkilidir. Ciltte kızarıklığa sebep olabilir cildinize alerji yapıp yapmadığını anlamak için kolunuzun bir bölümünde deneyebilirsiniz.

Saç için Müthiş Faydalıdır. Çörek otu yağı saçı parlatır, yumuşatır. içeriğindeki yağ asitleri sayesinde saçları içten besler ve saç dökülmesini engeller. Çörek otu yağını zeytin yağı ile karıştırıp haftada iki gün kullanmak faydalı olacaktır. 
 
• Bağışıklığı güçlendirir.


Basuru geçirir.

• Diş eti iltihabı için etkilidir. 

• Balgam söktürücü dür. 

•Romatizmal ağrılarda çörek otu yağı ile masaj etkilidir. 

• Bademciklere iyi gelir. 

• Yara iyileştirici özelliği vardır.

• Depresyon ve sinirsel rahatsızlıklar için faydalıdır.

•Kronik yorgunluğa iyi gelir.

• Dolaşım sistemi için faydalıdır.


Kan damarları duvarları için esnekliği artırır.

•Anne sütünü attırır.

• Kabızlığı giderir.

Çörek Otu Yağı Nasıl Kullanılmalıdır?

Sağlıklı bir birey için günlük iki kez 1 çay kaşığı kullanılabilir. Soğuk sıkım yağ olmalı ve buzdolabında saklanmalıdır.

Çörek Otu Yağının Zararları Nelerdir? 

Çörek otu yağı yeterli miktarda ve aralıklarla kullanılmalıdır. Dikkatli kullanım açısından tansiyon düşürücü ve idrar söktürücü ilaç kullananların doktorlarına danışmanları gerekir. Kan şekeri düşük kişiler ve hamileler kullanmamalıdır. 

Bir diğer olası yan etkiside fazla kullanımında alerjik kaşıntıya sebep olabilir. Sık kullanan kişilerin 6 ayda bir kan tahlili yapmaları sağlık açısından doğru olacaktır. Hangi hastalığınız için olursa olsun kullanacağınız bitkileri kullanmadan önce bir uzmana danışmanız sağlığınız için doğru olacaktır.

16 yorum:

  1. ne güzel bir yazı çörek otunun faydaları saymakla bitmez tabi ki de ben bir ara çok araştırmıştım bir rahatsızlığım için bir nebze de olsa iyi geldi sayenizde bilgilerimizi de tazelemiş olduk çok teşekkür ederiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle çok geçmiş olsun, bu güzel yorum için ben teşekkür ederim

      Sil
  2. Bu güzel sözleri sizden duymak beni çok mutlu etti:) samimi ve kıymetli yorumunuz için çok teşekkür ederim. Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Çörek otu eskiden bu kadar yaygın mıydı bilmiyorum ama son zamanlarda çarşı pazarda fazlaca görmek mümkün hâle geldi.

    Çörek otunun faydalarından bahsetmişsiniz. Teşekkür ederiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vakit ayırıp yorup yazdığınız için ben teşekkür ederim

      Sil
  4. Sizinde ifade ettiginiz gibi peygamberimiz tavsiye etmiştir benim açımdan olay bitmişti ama sizin degerli çalışmanız genişçe açıklamış yüzlerce faydaların arasından seçerek elinize saglık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet peygamber efendimizin tavsiye etmesi kullanmak için en önemli sebep bencede..Güzel samimi yorumunuz için teşekkür ederim

      Sil
  5. Çörek otunun faydaları meğersem ne kadar çokmuş bilgiler için teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  6. Her derde deva olduğunu duymuştum. Daha sık tüketmeye başladık :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz, ziyaretiniz için teşekkür ederim:))

      Sil
  7. Çörek otu bizde yalnızca böreğe falan konur gibi düşünülse de aslında çok faydalı. Ben zaman zaman yoğurda karıştırıp tüketiyorum. Yağını da almak faydalı tabii. Teşekkürler bu faydalı bilgileri paylaştığınız için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çörek otu bir çok hastalığı önlemekte oldukça faydalıdır. :) yorumunuz için teşekkür ederim

      Sil
  8. Çörekotu her derde deva ben bunu genelde pide ve çöreklerin üstünde görürdüm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet her derde deva kullanmak gerekli :) yorumunuz için teşekkür ederim

      Sil
  9. Çörek otunun faydaları saymakla bitmez. Her derde deva. Ayrıca önemli hastalıklara karşı iyi geldiği de bilinir. Bu konuda bilgilendirdiğiniz için teşekkürler.

    YanıtlaSil

Uyarı!

Bu web sitesindeki bilgiler dikkatle araştırılmış ve gerekli özen gösterilerek sunulmuştur. Bununla birlikte, içerikler yalnızca genel bilgi için sağlanmış olup herhangi bir sağlık uzmanının tavsiyelerinin yerini alması amaçlanmamaktadır. Sağlık sorunlarınızın teşhis ve tedavisi için lütfen öncelikle doktorunuza danışın.