Diş Ağrısına Ne İyi Gelir? Evde Doğal Çözüm Yolları Nelerdir?


Diş ağrısı için evde doğal çözüm yolları
Diş ağrısına ne iyi gelir 

Diş ağrısı;  genellikle  çürümüş diş, kırık diş, dişeti çekilmesi veya kırık dolgu sebebiyle meydana gelen diş içerisindeki sinir-damar paketi etkilenmesi sonucu zonglama ve şiddetli bir ağrının oluşmasıdır.

Çoğu kişinin başına diş ağrısı gelmiştir.
Yediğimiz asitli ve şekerli gıdalardan veya zamanla oluşan plak ve bakterilerden dolayı diş çürümeleri başlar ve dişlerde dayanılmaz sızılarla karşı karşıya kalabiliriz. Böyle bir durumda hemen doktora gitmek gibi bir şansınız olmadığında doktora gidinceye kadar diş ağrısını dindiren doğal çözüm yollarından faydalanabilirsiniz.

Diş Ağrısına Ne İyi Gelir ? Bitkisel Çözüm Yolları Nelerdir?


Gargara Yapmak

Ağrı ve sızı anında gargara yapmak oldukça faydalıdır. Zira bu hazırladığınız gargara dezenfekte etkisi sayesinde dişlerinizi bakterilerden arındırır ve uyuşturucu bir etki yaparak ağrınızı dindirir. Aşağıdaki 4 yöntemide uygulayabilirsiniz.
Tuz ile gargara
• Bir çay kaşığı tuzu bir su bardağı ılık suya ekleyip karıştırın ve 30 saniye boyunca bu karışımla gargara yapıp tükürünüz.

Üzüm sirkesi ile gargara
• ikinci bir seçenek ise biraz üzüm sirkesini bir bardak suya karıştırıp gargara yapabilirsiniz.

Oksijenli su ile gargara
• Oksijenli suyu, su ile seyreltip yine aynı şekilde gargara yapabilirsiniz.

Karbonat ile gargara
Bir çay kaşığı karbonatı  bir su bardağı ılık suya ekleyin ve karbonat erinyinceye kadar karıştırın. Daha sonra her ağrınız olduğunda bu karışımla  gargara yapabilirsiniz.

Karanfil Yağı veya Karanfil( iltihaplı ve dolgu diş ağrısı için iyi gelir)
Karanfil antiseptik özelliği sayesinde ağrınızı  tedavi edicidir. Ağrıyan dişinize karafil koyabilirsiniz ve çiğneyerek etkisini çoğaltabilirsiniz böylelikle daha faydalı olacaktır. Ya da  pamuklu bir çubuğu ( kulak çöpü olabilir) karafil yağına batırıp dişinize 10 saniye kadar uygulayabilirsiniz. Bu daha etkili olacaktır. Bu esnada yağı yutmamaya çalışın. 
Not: Eğer karanfil yağı ağır gelirse zeytinyağı ile seyreltip kullanabilirsiniz.

Dişi Fırçalamak veya Diş İpi Kullanmak 

Diş ağrısı için dişi fırçalamak
Diş ağrısı için evde doğal çözüm yolları 


Dişler arasındaki yiyecek kırıntıları temizlenmediği takdirde asite dönüşür ve dişlerde ağrı yapabilir. Bu sebeple dişlerinizi fırçalamak  ve özellikle diş ipi ile temizlemek ağrınızın hafiflemesini sağlayacaktır. 
Not: Diş ipini kullanırken fazla derine doğru kullanmayın. Ağrınızı şiddetlendirebilir. 

Nar suyu ( İbrahim saraçoğlu önerisi)
Nar suyu ile gargara yapmak diş  ağrısını  gidermeye yardımcıdır. Ayrıca sair zamanlarda nar suyu ile gargara yapmak olası diş iltihaplanmasını önleyicidir. 

Sarımsak 
Sarımsak bakterilerin oluşumunu engelleyerek dişinizin ağrısını alacaktır.  Ağrıyan dişinize bir parça ezilmiş sarımsak koyup orayı hafif sıkın. 10 dakika sonra dişlerinizi ılık su ile çalkalayın.

Zerdeçal
Zerdaçal ağrı dindirici özelliğe sahiptir.  Biraz su ile zerdeçalı  karıştırıp koyu kıvam elde edin ve ağrıyan dişinize uygulayın. 


Karabiber
Doğal bir antibiyotik olan karabiberi ağrıyan dişinize sürebilirsiniz.

Çay Ağacı Yağı ( iltihaplı diş ağrısı için iyi gelir)
Çay ağacı yağı diş ağrılarına uygulayabileceğiniz seçenekler arasında etkili olanlardandır.
• Birinci alternatif olarak ılık suya 2 çay kaşığı çay ağacı yağını karıştırarak  ağızda çalkalayabilirsiniz.

• ikinci alternatif olarak bir parça pamuğa  çay ağacı yağından damlatıp ağrıyan dişinizin üzerine uygulayabilirsiniz. 

Buğday Çimi Suyu
 Antibiyotik özelliğe sahip olan  buğday çimi diş enfeksiyonlarınızı gidermeye yardımcıdır.  Ağrınızı dindirip dişleri bakterilerden arındırır. 



Not: Dolgu düşmesi veya kırılması gibi bir diş ağrınız varsa doktora gidinceye kadar, dişinizdeki boşluğu geçici olarak doldurmak için eczanelerden geçici dolgu malzemesi alıp uygulayabilirsiniz.


Diş doktoruna gidinceye kadar ağrılarınızın sizi muzdarip etmemesi için bu yöntemler size yardımcı olacaktır.
Burada önerdiğimiz hiç bir yöntem diş iltihabını gidermez, sadece ağrıyı hafifletmeye yardımcı olur.  Ağrının tamamen ortadan kalkması ve diş iltihabının giderilmesi için  öncelikli olarak  bir diş hekiminden yardım alınmalıdır.  Aksi takdirde iltihaplı dişteki iltihap diğer sağlam dişlerinize de zarar verecektir. 

13 yorum:

  1. Karanfili daha önce denedim diş ağrısında

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet karanfil etkili bir çözümdür. :) yorumunuz için teşekkür ederim

      Sil
  2. Bitkisel çözüm yolları diş ağrısını tamamen geçirmesede büyük ölçüde hafifletiyor. :) Yorumunuz için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  3. Merhaba :) sitenizde faydalı bilgiler var.başarılar dilerim. Diş ağrısı için karanfil yağı gerçekten çok faydalı bi ara denemiştim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba :) sitemizi beğenmenize sevindim, iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim:)

      Sil
  4. pikiş teşekkürleer lazım olabileer :)

    YanıtlaSil
  5. Diş ipi kullanmak bana faydalı olabiliyor

    YanıtlaSil
  6. Başlığı okuyunca dişlerim sızladı sanki, psikolojik etkiler :))
    Faydalı bilgiler için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Psikolojik etkiler:)) ah şu psikoloji bize neler yapıyor.
      Rica ederim, ben teşekkür ederim:)

      Sil
  7. Valla bir tane de ben de var oyulmuş bu pandemiden gidemedim ama kısa bir süre sonra gitmeyi düşünüyorum gerçi fazla ağrı yapmıyor ama yaparsa diş ağrısına iyi gelen yazınız faydalı olacaktır gerçi önceleri tavsiye ettiğiniz bazı önerileri denemiştim teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diş ağrısı gerçekten çok zor bir rahatsızlık, umarım bu tavsiyelere ihtiyacınız olmaz:) rica ederim ben teşekkür ederim

      Sil

Uyarı!

Bu web sitesindeki bilgiler dikkatle araştırılmış ve gerekli özen gösterilerek sunulmuştur. Bununla birlikte, içerikler yalnızca genel bilgi için sağlanmış olup herhangi bir sağlık uzmanının tavsiyelerinin yerini alması amaçlanmamaktadır. Sağlık sorunlarınızın teşhis ve tedavisi için lütfen öncelikle doktorunuza danışın.