Vişne Neye İyi Gelir, Vişne Sapının Faydaları Nelerdir?




Vişne ve vişne sapının faydaları nelerdir 


Vücut direnci için inanılmaz faydaları olan vişne, artık yazın gelmesiyle de tezgahtaki yerini aldı. Mayhoş bir tadı olan vişnenin zamanı biraz erken geçtiği için kutulmuşu, kompostosu veya reçeli daha fazla tüketilmektedir. Vişne ilaç sektöründe de kullanılan bir meyvedir. Bir çok hastalığın oluşmasını engelleyen muhteşem bir meyvedir. 270 çeşidi olan vişnenin sadece 4 çeşidi yenilebilir.
Vişnenin vücudumuza olan faydalarını öğrenince bu mayhoş meyveyi daha fazla tüketmek isteyeceksiniz. 

  Vişne Neye İyi Gelir, Vişne Sapının Faydaları Nelerdir ?


Vişnenin Faydaları Nelerdir?


Bağışıklık sistemini  güçlendirir
Olası bir çok hastalık bağışıklık sisteminin düşük olmasından kaynaklanır.  Çok güçlü bir antioksidan içeriğine sahip olan vişne bağışıklığı güçlendirir, serbest radikallerin vücuttan atılımını sağlar. Yapılan araştırmalarda vişnenin kansere karşı koruyucu etkisi gözlemlendi. Ayrıca mevsim geçişlerinde oluşan rahatsızlıklar için vişne oldukça faydalıdır.

Bağışıklık sistemi nasıl güçlendirilir yazımızı buradan okuyabilirsiniz. 

Yaşlanmaya karşı koruyucudur
Böbrek üstü bezlerinin çalışmasını sağlayarak organların işleyişine destek olur. Vücut içi sıvı dengesine destek olduğundan dolayı yaşlanmaya ve cilt kırışıklığına karşı koruyucudur. Cildin elastik dokusuna destek olur.

 Beyin sağlığı için faydalıdır
Parkinson ve alzehemier gibi beyin rahatsızlıklarına karşı koruyucudur. 
Vişne yüksek miktarda A vitamini ihtiva eder. A vitamini ise oluşabilecek unutkanlık ve beyin kanaması gibi olası rahatsızlıkların riskini azaltır.

Göz sağlığı için faydalıdır
Gözlerde sıvı ve vitamin kaybı görme kaybına sebep olabilir. Oysaki vişne içerdiği A vitamini sayesinde bu tür olası rahatsızlıklara karşı koruyucudur.

Damar tıkanıklığını giderir
Vişne muhteşem bir damar temizleyicidir, vişne damar içini temizleyerek oluşan damar tıkanıklığını giderir. Böylelikle kalp ve damar rahatsızlıklarını önleyici bir etkiye sahiptir.


Eklem iltihaplanmasını ve eklem ağrılarını hafifletir. 
Yapılan bir çalışmada vişnenin osteoartritli (eklem kireçlenmesi doku bozukluğu) olan bayanlarda inflamasyonu büyük ölçüde azalttığı görüldü. Ayrıca gut hastalarının ağrılarını dindirir.  Bunun için gece yatmadan önce bir kase vişne yiyebilir, vişne suyu yada vişne sapı çayı içebilirsiniz. 

Vücuttan bakteri, mantar ve zararlı maddeleri atar.


   Vişne Sapı Çayının Faydaları Nelerdir ?


Vişne sapı çayının faydaları nelerdir
Vişne ve vişne sapının faydaları

Vişne sapı alerjik önleyici, iltihap giderici, antiseptik özelliğe sahiptir. içeriğinde yararlı tuz ve yağlar bulunur.
Peki vişne sapının çayı nelere faydalıdır?

1- Böbrek ve mesaneyi temizler.
Vişne sapı çayından günde bir bardak içildiginde böbreklerde oluşabilecek hastalıklara karşı koruyucu bir etki sağlar.

2- Vitamin ve kansızlığı giderir. 
Vişne sapı çayı vitamin ve kansızlığın sebep olduğu bir çok hastalığa karşı koruyucu kalkan görevi görür. 

3- Uykusuzluğa faydalıdır.
 Vişne sapı sakinleştirici bir etkiye sahiptir. Gece yatmadan önce içilen vişne sapı çayı uykusuzluğunuza iyi gelecektir.

Uykusuzluğa iyi gelen bitkiler nelerdir? Buradan okuyabilirsiniz. 

4- Cildi yeniler.
Gün boyu güneş sebebiyle deforme olmuş hücreleriniz için vişne sapından yapacağınız çay oldukça faydalıdır.  Gece yatmadan önce bir bardak vişne çayı içtiğiniz takdirde deforme olmuş hücreleriniz gece boyunca onarılacaktır.

5- Kabızlığı giderir.
Vişne sapı çayı kabızlığı giderir. Ayrıca mide ve bağırsak şişkinliğini alır.

6- Astım için faydalıdır.
Günde bir bardak vişne sapı çayından içmek, astım ve alerjik reaksiyonları tedavi etmeye yardımcıdır.

Vişne Sapının Çayı Nasıl Yapılır ?


vişne sapı çayı nasıl yapılır, faydaları nelerdir
vişne sapı çayı nasıl yapılır

Vişne sapının çayını yapmak için öncelikle yediğimiz vişnelerin saplarını  gölgede temiz bir kağıt veya bez parçasının üzerinde kurutalım. Yaklaşık 3 gün sonra vişne sapları kurumuş olacaktır.  
Bir küçük çaydanlık veya tencereye 3 su bardağı su ve bir tutam kurutulmuş vişne sapı ekleyin. 10 dakika kaynatın. Bu hazırladığınız çaydan günde bir bardak tüketmek yeterli olacaktır. En fazla iki bardak içilebilir. 



 Vişne Sapı Zayıflatırmı ?
Vişne sapının zayıflatmaya direkt olarak bir etkisi yoktur. Sadece metabolizmayı hızlandırarak dolaylı olarak zayıflamaya yardımcı olur. Ayrıca selülit görünümünü gidermeye ve cildin elastik dokusunu korumaya yardımcı olur.

Nasıl sağlıklı kilo verilir, gerçek zayıflama yöntemleri nelerdir yazımızı buradan okuyabilirsiniz


Vişne Şeker Hastalarına İyi Gelirmi?
Vişne diğer yaz meyveleri gibi glisemik indekse sahiptir. Bundan dolayı şeker hastası (diyabetli olan) kişilerin bu tür meyveleri kontrollü tüketmeleri doğru bir seçim olacaktır.

Vişne Suyu Kan Yaparmı?
Vişne suyu demir içerir bu ise kan oranın düzeyini belirleyen bir mineraldir. şekersiz tüketilen vişne suyu demir ihtiyacını karşılar. Kansızlık çeken bireylerin düzenli olarak vişne suyu içmesi kan oranında yardımcı olacaktır.

Vişne Suyu Kabızlık Yaparmı?
Vişne suyunun kabızlık yaptığına dair halk arasında bir çok söylenti vardır. Halbuki vişne suyu kabızlık yapmaz, aksine kabızlığı önleyicidir.

Vişne Kompostosu Süt yaparmı ?
Vişne, vişne suyu ve vişne kompostosu direkt olarak süt yapmaya etkisi yoktur. Fakat vücut yenilendiğinden dolayı süt miktarıda otamatikmen artacaktır.

Vişnenin Zararları Varmıdır?

İdrar söktürücü olan vişne sapı dehidrasyona ( su kaybına) sebep olabilir. 

• Vişne kan sulandırıcı ilaçlar ile tüketilmemelidir. Özellikle aspirin ile birlikte tüketildiği takdirde mide, kalp ve böbrek rahatsızlığına sebep olabilir.

• Alerjik reaksiyonlar sonucu ciltte kızarıklık ve döküntü oluşabilir.

• Fazla tüketilmesi ishale sebep olabilir. 

• Hamilelere herhangi bir zararı yoktur. Fakat hassas bir dönem olduğu için dikkatli tüketmek gerekir. kullandığınız ilaçlarla beraber tüketildiğinde kendinizde bir anormallik hissettiğinizde hemen bir uzmana başvurunuz.

Dikkat : Düşük tansiyonu olan kişilerin  vişne sapı çayını tüketmemeleri gerekir.













18 yorum:

  1. vişne yiyemiyom yaaaa bende ekşi hiç yok tuzlu da yok acı da, sadece tatlıcıyım, ama vişne suyu çok seviyoom :) vişne sapı piki tişkirler lazım olanlara söleriiim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet biraz ekşi olduğu için fazla yiyemesekte, dediğin gibi meyve suyunu tüketebiliriz. Ziyaretin için teşekkür ederim:)

      Sil
    2. eternal monarch bu gece final yapıyo korede. yarın akşam da biz izleriz artık. keşke hiç bitmeseee :)

      Sil
    3. Kore dizileri kısa oluyor ama bu bana daha kısa geldi

      Sil
    4. erken bitti evet ama koreler evet pek uzatmıyor ben de daha olaylar çok gelişecek sanıyodum ama olmadı, bakalım hangi evrende kalıcaklar ve kralla kız evlencek mi. en sevdiklerimden oldu bu yaa. diğeri the world of married de yakında bitti, izlerken heycandan çatladım yaaa :)

      Sil
    5. Bende bunu daha çok sevdim. Beyaz atlı prensi izlettiler bize..:)))

      Sil
  2. Evet evde yapılan meyve suyu çok daha sağlıklı ve lezzetli ama hazır alınan meyve suyu hem sağlıklı değil lezzetli de değil.

    YanıtlaSil
  3. Kirazdan daha çok seviyorum vişneyi uykusuzluğa iyi geldiğini bilmiyordum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şifası bol bir meyveyi sevmeniz çok güzel. Ziyaret ve yorumunuz teşekkürler

      Sil
  4. Vişneyi direkt olarak yemek çok hoşuma gitmez ama hep alıp dondurucuya atarız. Sonra da yıl boyu doğal vişne suyu içeriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bende öyle yapıyorum. Hem doğal hemde çokta lezzetli oluyor. :)

      Sil
  5. Ben bir kaç kere kiraz ve vişne sapı çayı içmiştim annem araştırmış yapmış :) demek ki bolca faydası varmış değerli bilgiler için teşekkür ederiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet genelde kiraz sapınin zayıflamaya olan katkısından dolayı daha fazla tuketilse de vişne ve vişne sapının mucizevi faydaları ise oldukça fazladır. Annenizin yaptığı karşımı bende deneyeceğim:) ziyaretiniz teşekkür ederim

      Sil
  6. Visneyi çok severim. Vişne sapı çayının faydalarni bilmiyordum. Öğrenmiş oldum sağolun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizde sağolun, ziyaret ve yorumunuz için teşekkür ederim:)

      Sil
  7. Kiraz sapını çay olarak içiyorum ama vişne sapı hiç denememiştim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kiraz sapı zayıflatmaya olan katkısından dolayı daha fazla tüketiliyor :)

      Sil

Uyarı!

Bu web sitesindeki bilgiler dikkatle araştırılmış ve gerekli özen gösterilerek sunulmuştur. Bununla birlikte, içerikler yalnızca genel bilgi için sağlanmış olup herhangi bir sağlık uzmanının tavsiyelerinin yerini alması amaçlanmamaktadır. Sağlık sorunlarınızın teşhis ve tedavisi için lütfen öncelikle doktorunuza danışın.