Fazla Yemek Yemenin Zararları

Fazla Yemek Yemenin Zararları Nelerdir? 


Hastalık insan vücuduna yemek ve düşünce kanalıyla nufûs eder. Birincisi fazla düşünmekten meydana gelir. Bu ise kin, nefret, küsmek, fazla plan yapmak ve dargınlık gibi duygulardır.  Bu tür duygular vücutta hormonlar çıkmasına sebep olur ki bu hormonlar beyne giderek baş ağrısı, karaciğer büyümesi gibi hastalıklara sebep olur.                                                                

Yemek Yolu ile Hastalıkların Vücuda Girmesi ise 3 yol iledir.   


 1- Fazla Yemek yemek


Karışık yemek
Fazla  yemek


Fazla yemek yenildiğinde o yediğimiz fazlalık organlarda depolanarak hücrelerin şişmesine sebep olur. Depolanan bu fazlalık bedende zehirlenmeye yol açar ve zehir kanda dolaşarak hastalıkların oluşmasına sebep olur. Öyleki  vücut bu durumda fazlalığı dışarı atmanın yollarına bakar; öksürük, aksırık, siğil, burun kanaması, sedef, alerji, yüksek ateş, tansiyon ve saç dökülmesi gibi rahatsızlıklarla dışarı atmaya çalışır.

Maalesef bir çoğumuz keyif için yiyenlerdeniz. Oysaki "yemek amaç değil araç" olmadır. Yaşamımızı idame edeceğimiz kadar yemeliyiz. Bu şekilde beslenme alışkanlığı edinmek zaman alan zorlu bir yoldur. Fakat mutlu bir yaşam için sağlığa  kapıları açmalıyız.  

"Bedenimiz bizim bahçemiz irademizde onun bahçıvanıdır."

Karışık yemek yenmemeli


Fazla yemek
Karışık  yemenin zararı 

Karışık yemek ise  fazla yemekten daha tehlikelidir. Karışık yemek yenildiğinde bağırsaklar devamlı olarak çalışmak zorunda kalır. Bu defa bademcikler bağırsaklara yardıma gider, böylelikle bademcikler de şişme ve iltihaplanma meydana gelir. Vücudun bademciklere ihtiyacı vardır. Bu nedenle  mecbur kalınmadığı müddetçe bademcikleri almak doğru değildir. Eğer vücut için faydalı olan bademcikler alınırsa yükü bu defa apandist alır ve bu defa da apandist yorulmaya başlar, şişer. Ne yazık ki böylelikle zincirleme bir şekilde bütün organlar yorgun düşmeye başlar. 

Birbirine uymayan ve hazım için farklı enzimlere ihtiyaç duyan besinler hazmedilmeyi beklerken midede çürümeye başlar ve çürüyen besin vücutta zehirlenmeye yol açar. Zehirlenmeden dolayı bağırsaklar yavaşlar ve bağırsaklarda yıllarca kalan atılamayan dışgısal taşlar oluşur. İşte böyle bir durumda vücutta hastalıkların  meydana gelmesi kaçınılmazdır.

3. Acıkmadan yemek yenmemelidir.  

    
Hastalıklara neden olan bir diğer faktör ise açıkmadan yemekdir. Zira yenilen yemeğin hazm olma durumuna göre 4  veya 6 saat ara ile yemek yenmelidir. Acıkmadan yenilen yemek de aynı şekilde  midede çürüyerek beden sağlığımızı tehdit etmektedir.
Hafif yemek 4 saat ağır yemek ise 8 saatte hazım olur.  Bu nedenle yemek saati aralıklarına dikkat etmek sağlıklı bir beden için önemli bir yer edinmektedir. 

Eğer ki kişi az yemeye dayanamıyorsa bir öğünde bir çeşit yemekten istediği miktarda yiyebilir.                                                                                          


3 yorum:

  1. ah keşke yapabilsek yemeğin yanında birde acı biber varsa değme keyfime :) güzel bilgilendirici bir makale olmuş kaleminize sağlık arkadaşım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet uyulması, dikkat edilmesi zor bir konu çok haklısınız :) yorumunuz için ben teşekkür ederim

      Sil
  2. Ne güzel ifade ettiniz evet kontrolu elden bırakmamak gerekir, ziyaretiniz ve güzel yorumunuz için teşekkür ederim

    YanıtlaSil

Uyarı!

Bu web sitesindeki bilgiler dikkatle araştırılmış ve gerekli özen gösterilerek sunulmuştur. Bununla birlikte, içerikler yalnızca genel bilgi için sağlanmış olup herhangi bir sağlık uzmanının tavsiyelerinin yerini alması amaçlanmamaktadır. Sağlık sorunlarınızın teşhis ve tedavisi için lütfen öncelikle doktorunuza danışın.