Yemekten Sonra Yapılmaması Gerekenler

Her ülkenin kendine has beslenme düzeni vardır. Biz türk milleti olarak yemek sonrası ailece keyif yapmayı kendimize adet edinmişiz. Çok güzel mutluluğu perçinleyen bir tutum olsa da sağlığımız açısından pekte iç açıcı bir davranış değildir. Peki ne gibi yanlışlar yapıyoruz? Sağlığımız için nelerden kaçınmalıyız.

Yemekten Sonra Yapılmaması Gerekenler


Yemekten sonra uyumak

Yemekten sonra uykunun zararları nedir
Yemekten sonra uykunun zararı

Yemekten hemen sonraki uyku, sindirimin yeterince olmamasından dolayı obezite ve reflüye sebep olmaktadır. Yemekten en az iki saat sonra uyumak sağlık açısından doğru olacaktır.

Yemekten Sonra Meyve Yemek

Yemekten sonra meyve yemek
Yemekten sonra meyve zararımı

Yemekten hemen sonra meyve yediğimizde, yediğimiz meyve midede fazla beklemeden bağırsağa gidip orda hazm olunur. Fakat yemekten sonra meyve yenildiğinde bağırsağa geçemeyip mide de mayalanma yapar. Karaciğer yağlanmasına sebep olur. Meyveyi yemekten en az 2 saat sonra yemek emniyetlidir.

Yemekten hemen sonra spor yapmak
Yemekten sonra yürüyüş
Yemekten sonra yürüyüş zararlımı


Sağlığımız için spor ve yürüyüş çok faydalıdır. Fakat yemeğin akabinde yapılan yürüyüş iç organlara zarar verir. Spor esnasında çalıştırılan organlara kan akımı hızlanacak ve mideye kan akışı azalacaktır. yemekten en az yarım saat veya bir saat sonra spor ve yürüyüş yapmak doğru olacaktır.

Yemekten Sonra Banyo Yapmak
Yemeğin akabinde banyo yapıldığında kılcal damarlara kan akışı hızlanacak ve mideye kan akışı azalacaktır ve sindirim istenilen şekilde gerçekleşmeyecektir. Küçük çocuklarda yemekten hemen sonra banyo yaptırıldığında kusma şikayetleri görülebilir.

Yemekten Sonra Su İçmek.
Yemekten hemen sonra su içildiğinde içilen su mide suyunu seyreltip mide asidinin görevini yapmasına engel olur. Böylelikle bağırsak ve mide rahatsızlıklarına sebep olur.

Yemekten sonra yapılması doğru olmayanları yemekten bir kaç saat sonra yapmak sağlığımızı korumak için daha doğru tercih olacaktır.


7 yorum:

  1. Bazılarını biliyordum ama bazı maddeler ise ezberimi bozdu. Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değerli yorumunuz için ben teşekkür ederim.

      Sil
  2. Anladığım kadarıyla yemekten sonra hiç bir şey yapmamamız lazım :) Şaka tabi yemekten sonra yapılmaması gereken bilgiler için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu davranışları Yemekten hemen sonra yapmak doğru değil.sadece yapılacak zamana dikkat etmek gerekiyor. :) değerli ve espirili yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil
  3. Bunları görünce insanın sorası geliyor "Peki yemekten sonra ne yapalım biz hocam?" :)

    Tavsiyeler için teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yemeğin hemen akabinde yapılması sağlıklı değil. Bir müddet bekledikten sonra bunları yapmakta sağlık açısından bir sakınca yok.:) Yorumunuz için ben teşekkür ederim :)

      Sil
  4. Yemekten bir saat sonra suyunuzu içmenizde bir mahsur yok. Sağlıklı günler dilerim. :)

    YanıtlaSil

Uyarı!

Bu web sitesindeki bilgiler dikkatle araştırılmış ve gerekli özen gösterilerek sunulmuştur. Bununla birlikte, içerikler yalnızca genel bilgi için sağlanmış olup herhangi bir sağlık uzmanının tavsiyelerinin yerini alması amaçlanmamaktadır. Sağlık sorunlarınızın teşhis ve tedavisi için lütfen öncelikle doktorunuza danışın.