Adet Gecikmesinin Sebepleri ve Bitkisel Çözüm Yolları




adet gecikmesi neden olur ,adet söktürücü bitkiler
adet gecikmesine bitkisel çaylar


Düzenli adet gören bir kadının yılda iki kez gecikme yaşaması normaldir.
Adet gecikmesinin birinci sebebi olarak ilk etapta akla hamilelik gelse de, mevsimsel değişiklik, stres, bazı ilaçlar ve bazı hastalıklar adet gecikmesine neden olabilmektedir. Bu durum ise Beynin bilinç kısmını etkileyerek hipotalamus bölgesinin işlevini bozmakta ve adet döngüsünde takılmalar meydana gelmektedir. Yılda iki kereden fazla adet gecikmesi yaşanırsa bu durum için bir uzmanın teşhis ve tedavisine gerek vardır.

Adet Gecikmesinin Sebepleri Nelerdir?



• Devamlı kullanılan ilaçlar; doğum kontrol hapları gibi..

• Aşırı egzersiz yapmak

• Stres

• Üzüntü

• Gebelik

• Yaş faktörü ( ergenlik dönemi ve erken menopoz dönemi )

• Vücut direncini düşüren hastalıklar grip ve nezle gibi..

• Sıkı yapılan diyetler

• Aşırı kilolu olmak

• Hayat düzeninde değişiklik (Taşınma gibi..

• Mevsimsel değişiklikler

• Troit problemleri gibi adet gecikmesi sebepleri sayılabilir.

Adet Gecikmesine Bitkisel Çözüm  Yolları, Adet Söktürücü Bitki Çayları Nelerdir?

Adet gecikmesine iyi gelen bitki çayları
Adet söktürücü bitki çayları

Eğer hamilelik şüpheniz varsa hamile olmadığınızdan emin olduktan sonra adet söktürücü bu bitkileri kullanabilirsiniz.

Kekik
Kekik bu konuda etkili bitkilerdendir.
Kaynatılmış bir su bardağı suya bir tatlı kaşığı kekik eklenip 7 dakika demlenir. Ve bu çaydan günde 3 fincan yemeklerden sonra içebilirsiniz. 

Zerdeçal
Bir çay kaşığı zerdeçalı bir kase yoğurtla karıştırıp yiyebilirsiniz.

Rezene
10 gr rezene bir su bardağı suya ilave edilip kaynatılır. Günde 2 iki kere hazırlayıp içilebilir.

Kantaron
Kaynatılmış bir su bardağı suya bir yemek kaşığı sarıkantron ekleyip 10 dakika dinlendirin. Günde 3 fincan yemeklerden sonra içebilirsiniz. Veya her hangi bir rahatsızlığınız yoksa hergün bir fincan içebilirsiniz.


Biberiye
Adet gecikmesinde etkili bitkilerden bir diğeri ise biberiyedir. Bir küçük çaydanlıkda 10 gr biberiye ve 1 su bardağı su ekleyip yaklaşık 10 dakika kaynatın. Günde 2 defa içebilirsiniz. Biberiyeyi adet görmenize yakın günlerde içerseniz gününüzde adet olmanızı sağlayacaktır.

Nane çayı
Bir çaydanlığa bir tatlı kaşığı kuru nane ve 1 bardak su eklenir 5 dakika kaynatın. Günde iki defa aynı karışımdan yapılıp içilebilir.

Isırgan otu
Bir çay kaşığı kurutulmuş ısırgan otunu kaynamış suda 10 dakika demleyin. Günde 3 defa içebilirsiniz. Bu konuda etkili bitkilerdendir. Dilerseniz bal ilave edebilirsiniz.

Ada çayı
Kaynatılmış bir su bardağı suya bir tatlı kaşığı ada çayı ilave ediniz ve 7 dakika dinlendirin.Günde iki bardak içebilirsiniz.


Kiraz sapı
Bir bardak su ve bir tutam kiraz sapını bir küçük kapta kaynatın ve 5 dakika dinlendirdikten sonra içebilirsiniz. Günde en fazla 3 fincan içilebilir.

Zencefil
Bir miktar taze zencefili bir bardak suda 10 dakika kaynatıp, bal ilave ederek içebilirsiniz.

Civan perçemi
Bir bardak su ile bir tutam civan perçemini kaynatın. İsterseniz bal ilave ederek içebilirsiniz. Ayrıca civanperçemi ve çörek otunu beraber bir şekilde kaynatıp içmek adet söktürücü etki sağlayacaktır. Bu yöntem menopoz döneminde kadınlarda görülen diğer rahatsızlıklar içinde çok faydalıdır.  

Papatya
Papatya adet gecikmelerinde etkili önemli bir bitkilerdendir. Bir tutam papatya yı bir su bardağı suda kaynatın. 8 dakika demlendikten sonra içebilirsiniz. Günde 2 su bardağı içilebilir. 

Dere otu
Dere otundan iki çay kaşığı kadarını bir havanda dövüp daha sonra bir miktar su ile kaynatılıp içilirse adet gecikmesine  faydalı olacaktır.

Soğan
Bir orta boy soğan 4'e  bölünür ve iki bardak su ile kaynatılıp içilir. Günde iki defa 15 gün boyunca içilebilir. 15 gün sonra 10 günlük ara verilir. Adet döneminde içmeyi bırakınız. 


Ayrıca c vitamini adet döneminde gerekli hormon seviyesini korumaya yardımcı bir vitamindir. C vitamini takviyesi yaparak adet dönemine destek olabilirsiniz. 

10 Günlük adet gecikmesi normal mi? 
Normal zamanlarda düzenli adet gören birisi için  bu süre uzun bir süre dir. Normal değildir . En doğru teşhis  ve tedavi için bir uzmandan yardım alınız.

Mevsimsel adet geçilmesi kaç gün sürer? 
Mevsimsel adet gecikmeleri her bayanda farklıdır. Kimisinde kısa sürerken kimisinde uzun olabilir.

Adet gecikmesi en fazla kaç gün sürer?
İki adet günü arasının 21 ve 30 gün arası olması normal kabul edilmiştir. 21 günden az 35 günüde gecik olması adet düzensizliğidir. Adet görme zamanının bir hafta erken veya geç  olması kabul edilebilir bir durumdur.

Adet geçilmesi kaç gün sürerse hamilelik kesinleşir?
Eğer gebelik planlanıyorsa yaşanan gecikmede hamilelik ilk önce akla gelmelidir. Fakat bir haftalık gecikme olması normal bir durum olarak da kabul edilir. Kesin bir hamilelik için uygun testlerin yapılması gerekir.

Burdaki tavsiye edilen bitkileri herhangi bir rahatsızlığı olan kişilerin, kullanmadan önce doktorlarına danışmaları doğru olacaktır.











8 yorum:

  1. Çok teşekkürler çok güzel faydalı bilgiler edindim yazınız sayesinde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazımızı beğenmenize sevindim, faydalı olabildiysek ne mutlu :) ben teşekkür ederim:)

      Sil
  2. Adet gecikmesinin sebepleri ve bitkisel çözüm yolları yazınız çok güzel ve detaylı olmuş bitkisel çözümler de bir çok adet sıkıntısı yaşayan bayan arkadaşlara fayda sağlayacaktır.Teşekkür ederiz emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım faydalı olur. Yorumunuz için ben teşekkür ederim.

      Sil
  3. Çok faydalı bir yazı olmuş :)

    YanıtlaSil
  4. Harika bir reçete olmuş teşekkürler

    YanıtlaSil

Uyarı!

Bu web sitesindeki bilgiler dikkatle araştırılmış ve gerekli özen gösterilerek sunulmuştur. Bununla birlikte, içerikler yalnızca genel bilgi için sağlanmış olup herhangi bir sağlık uzmanının tavsiyelerinin yerini alması amaçlanmamaktadır. Sağlık sorunlarınızın teşhis ve tedavisi için lütfen öncelikle doktorunuza danışın.