Badem Yağının Faydaları Nelerdir, Badem Yağı Cilde ve Saça Nasıl Kullanılır?


Tatlı badem yağının cilde ve saça faydaları nelerdir
Badem yağının faydaları


Badem çok lezzetli olmasının yanı sıra vücuda olan faydaları ise oldukça fazladır. Kalbinizden cildinize, saçınızdan tırnağınıza kadar tüm vücut için faydalı bir yağdır.  Cildi güzelleştiren, tüm vücuda faydası olan çok işlevli bir yağdır.
Badem kalsiyum, selenyum, çinko, E, B1, B2, B6, A vitamini, demir, bakır, magnezyum ve niasin gibi kıymetli vitamin ve mineralleri barındırır. Kıymetli yağ asitleri ve protein kaynağıdır.

Tam bir anti - aging ürünü olan badem yağı bir çok kozmetik ürününde de baş köşede yerini almaktadır. 2010 yılında yapılan bir çalışmada badem yağının anti- inflamatuar, bağışıklık sistemini güçlendirici, antioksidan ve skar (yara ve yanık izlerini) büyük ölçüde giderdiği görüldü.

Tatlı badem yağı tavsiye edilen yağdır. Acı badem yağı ise genellikle masaj yapmakta veya sabun olarak kullanılmaktadır.

Tatlı Badem Yağının Faydaları Nelerdir? Badem Yağı Saça ve Cilde Nasıl Kullanılır? 


- Tatlı badem yağı Kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyucudur. Badem yağı içeriğinde tekli doymamış yağ asitleri, folik asit, omega 3, omega 6 gibi kıymetli yağları bulundurur. Badem yağında bulunan bu değerli yağlar sayesinde kalp krizi riski minumum seviyeye çekilir.

Diyabete karşı koruyucudur. Purdue Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmada kahvaltıda badem yağı veya bademin kendisini tüketmenin insülin üretimini arttırdığı görüldü.



- Badem yağı beyin ve hafıza için çok faydalıdır. Hergün gece yatmadan önce bir bardak süte veya suya badem yağından 3 - 4 damla damlatıp içmek beyin yorgunluğunuzu alır, hafızanızı güçlendirir.



- Badem yağı bağırsak temizleyicidir. Kabızlık şikayeti olanlar için şifa kaynağı olan badem yağını akşam yatmadan evvel bir bardak su veya süte bir kaç damla damlatıp içerseniz, kabızlık sıkıntınız kalmayacaktır.


- Badem yağı içerdiği yüksek protein ve vitaminler sayesinde çocukların kemik gelişimine de büyük katkı sağlar.


- Vücut direnci için inanılmaz faydalıdır. Bağışıklığı güçlendirir. Vücuttaki enfeksiyonlarla savaşan badem yağı egzama ve sedef gibi bir çok cilt hastalıklarına da iyi geldiği biliniyor.

Badem Yağının Cilde Faydaları Nelerdir?

Ciltteki kırışıklıklar, lekeler, yanık izleri ince çizgiler gibi cilt sorunları pekte sevmediğimiz görüntülerdir. Bu tür bir görüntünün oluşmaması için önlem alınmalı. Bu önlemlerden en kolayı ve uygulanabilir olanları ise bitkisel çözüm yollarıdır.  Badem yağı da bu konuda bizlere destek olmakta. Peki badem yağının cilde faydaları nelerdir? 


- Tatlı badem yağı cildi güneş ışınlarının zararlarından korur.
Leke oluşumunu önler. Öyleki âdeta bir kalkan görevi görür. Ayrıca 2007 yılında Hindistan'da yapılan bir araştırmada badem yağının UV ışınlarının oluşturduğu hasarların iyileşmesine büyük ölçüde katkı sağladığı görüldü.

- Badem yağında bulunan biotin, cilt yenileme özelliği vücutta oluşan sertlikleri, çatlakları ve döküntüleri tedavi edicidir. Dudaklarda ve topuklar da oluşan çatlakları onarır. Dudaklar için bal ile karıştırıp uygulamak daha etkili olacaktır. Ayrıca ayak topuklarındaki nasırlar için badem yağı ile masaj yapıldığı takdirde ölü derinin atılımını sağlayarak topuklarda yumuşama ve yenilenme oluşacaktır.


- Cildi nemlendirir, canlılık verir, güzelleştirir. Badem, vitamin ve sağlıklı yağ asitleri sayesinde kuru cilt tipine sahip olanlar için muhteşem bir nemlendiricidir. Ölü cilt hücrelerinin vücudunuzdan atılmasını sağlar.

Göz altı morlukları için faydalıdır. Göz etrafındaki morluklar için yatmadan önce badem yağı ile hafif masaj yaptığınızda gün geçtikçe göz etrafındaki morluğun azaldığını fark edeceksiniz.

Yaşlanmaya karşı etkili bir koruyucudur. Yaş ilerledikçe cildin elastik yapısı kaybolur ve bu neden le ciltte sarkmalar ve kırışıklıklar meydana gelir. Badem yağı ise cildin elastik yapısını koruyarak cilt kırışıklıklarına karşı koruyucu bir görev görür. Hatta kaz ayağı görüntüsünü de azaltmaya yardımcıdır.

-Badem yağı saç ve sakal kıl köklerini güçlendirici bir etkiye sahiptir. Saç ve sakalın uzamasını sağlar. Banyodan sonra saçınıza veya sakalınıza biraz badem yağı ile masaj yaptığınız takdirde daha canlı daha gür saçlara sahip olabilirsiniz.

- Kepek oluşmasına karşı korur. Her banyodan sonra uyguladığınız badem yağı sayesinde saçtaki ölü deriden kurtularak, kepek sorunuda ortadan kalkacaktır.


Badem Yağı Nasıl Kullanılır?


Badem yağının saça ve cilde faydaları nelerdir nasıl kullanılır
Badem yağı saça ve cilde nasıl kullanılır

Badem yağını doğrudan cildinize masaj yaparak kullanabileceğiniz gibi farklı şekillerde de kullanabilirsiniz. Şimdi sizlere hem cildiniz hemde saçınız için uygulayabileceğimiz etkili iki tarif vereceğiz. Özellikle kuru cilt tipine sahip olanlar için badem yağı etkili bir yağdır. Peki badem yağı cilde nasıl kullanılır?

Cilt İçin Badem Yağı Maskesi Tarifi
Malzemeler
2 damla E vitamini yağı
1 tatlı kaşığı badem yağı

Hazırlanışı
1 tatlı kaşığı Badem yağını ısıtın sonra içine E vitamini yağından 2 damla damlatın ve yakıcı ısısı geçince cildinize, özellikle de cilt kırışıkları olan bölgeye parmak ucu ile masaj yapınız. 15 dakika sonra cildinizi su ile yıkayın, yüzünüzü yumuşak bir havlu ile kurulayın. Bu karışımı devamlı kullandığınız da etkisini zaman içinde fark edeceksiniz.


Saç İçin Badem Yağı Maskesi Tarifi
Badem yağı ile masaj yaparak istediğiniz gür ve sağlıklı saçlara sahip olabilirsiniz. Ayrıca daha etkili olması için diğer sağlıklı yağlar ile harmanlanmış bir maske de son derece faydalıdır.

Malzemeler 
2 çay kaşığı Hindistan cevizi yağı 
2 çay kaşığı jojoba yağı 
1 yemek kaşığı badem yağı 
2 çay  kaşığı Hint yağı 
8 damla E vitamini yağı 

Hazırlanışı
Malzemelerin hepsini karıştırın. Bu karışım ile saçınıza masaj yapın ve saçınızı sarın ve en az 2 saat bekletin. Daha sonra saçlarınızı yıkayın.


Tatlı Badem Yağı Kulağa Damlatılırmı? 
Badem yağı Kulak tıkanıklığı için kullanılabilir. Zîra dezenfekte etkisi sayesinde kulak ağrısını giderir. Bir tatlı kaşığı badem yağını ısıtın, ılıyınca kulağa yavaşca azar azar damlatılabilirsiniz. her kulağa 2 damla yeterli olacaktır. 

Badem Yağı Saçta Ne Kadar Kalmalı?
Badem yağı etkili bir yağ olduğu için tek başınada saça uygulanabilir. Saçınıza fayda etmesi için  en az 1 saat bekletilmeli.


Badem Yağı Yüzde Tüylenmeye Sebep Olurmu?
Badem  yağı mevcut kıl köklerini güçlendirir fakat  badem yağı yüzde tüylenme yapmaz. 



2 yorum:

  1. Badem yağının faydaları maşallah saymakla bitmiyor.Ama özellikle yaşlanmaya ve kırışıklıklara karşı kullanmam faydalı olacaktır. Çok güzel ve bilgilendirici bir makale olmuş teşekkürler.

    YanıtlaSil

Uyarı!

Bu web sitesindeki bilgiler dikkatle araştırılmış ve gerekli özen gösterilerek sunulmuştur. Bununla birlikte, içerikler yalnızca genel bilgi için sağlanmış olup herhangi bir sağlık uzmanının tavsiyelerinin yerini alması amaçlanmamaktadır. Sağlık sorunlarınızın teşhis ve tedavisi için lütfen öncelikle doktorunuza danışın.