Adet Sancısına İyi Gelen Bitki Çayları Nelerdir, Adet Sancısı Nasıl Geçer?




adet sancısına iyi gelen bitkiler

Regl (adet) sancısı  hanımların adet döneminde  hem ruhsal hem fiziksel olarak yaşadığı sıkıntılı bir rahatsızlıktır. Yapılan çalışmalarda görüldü ki kadınların % 70'i her ay tekrar eden regl döneminde sancılı ağrılar çekmekteler. Böyle bir durumda tıbbi ilaçlar elbetteki faydalı olabilmekte fakat doğal çözüm yolları ve bitkisel çaylar ise sağlık açısından daha çok tercih edilmedir. 

Adet Sancısına İyi Gelen Bitki Çayları 

Rezene
Rezene adet sancısına iyi gelen bitkilerin en etkili olanıdır. Regl sancısını hafifleten çok faydalı bir bitkidir. Rezenin içeriğinde adet sancısını hafifleten bileşenler bulunmaktadır. 

Zencefil 
Anti-enflamatuar özelliğe sahip olan zencefil bazı hastalıklara karşı koruyucu ve bazı hastalıklarda da tedavi edicidir. Eski çağlardan günümüze kadar adet sancılarında kullanılan etkili bir bitkidir. Adet döneminde fazlalaşan prostaglandin seviyelerini aza indirerek adet sancısını hafifletir. Adeta bir ağrı kesici etkiye sahiptir. Yakın zamanda yapılan bir çalışmada adet dönemlerinde günde 2 fincan  zencefil çayı içenlerde ağrıların ortadan kalktığı gözlemlenmiştir. 
Kaynatılmış bir su bardağı suya 1 tatlı kaşığı zencefil ve limon ekleyin demlensin. 5 dakika dinlendikten sonra bal ile tatlandırıp içebilirsiniz.


Papatya Çayı
Adet dönemindeki faydasından dolayı yıllardır  çoğu kişi tarafından bilinen ve kullanılan papatya çayı, kasları gevşetme ve vücudu rahatlama özelliği sayesinde tercih edilebileceğiniz diğer bir faydalı bitkidir. Yapılan çalışmalarda Papatya çayının adet döneminde yaşanan kramp ve sancıları azaltan bileşenler içerdiği gözlemlendi. Ayrıca adet düzensizliğine de iyi gelen harika bir bitkidir. Adet dönemine yakın günlerde içildiğinde adet döneminde meydana gelecek olası sancıyı hafifletir, rahatlatır.
 Kaynatılmış bir su bardağı suya bir tutam papatya eklenir ve 5 dakika kadar demlenmesi sağlanır. Günde iki fincan içebilirsiniz. 

Civanperçemi Çayı
Adet dönemi sancılarını gidermeye yarayan bir diğer kıymetli bitki ise civanperçemidir. Adet dönemi yaklaştığı günlerde ve adet dönemi bitene kadar olan zaman zarfında her akşam  bir fincan içildiği takdirde adet sancısına olumlu etki edecektir. 
İki bardak suya bir çay kaşığı civanperçemi atılır ve 3,4 dakika kaynatılır. Ilıyınca içebilirsiniz. Günde iki fincan yeterli olacaktır. 

Ahududu Çayı
Ahududu  magnezyum ve potasyum bakımından zengin bir içeriğe sahiptir. Ayrıca içeriğinde bulunan  fragrin adlı bileşenden dolayı adet sancılarınızı gidermeye yardımcı olur. 
Ahududu yapraklarından yapacağınız bir fincan çay adet döneminde yaşadığınız sancılara iyi gelerek krampları giderir.


 Bazı Tavsiyeler 
• Ağrı anında sancılı bölgeye ısı uygulayın. Isı kasları gevşeterek ağrıyı hafifletecektir. Sıcak su torbası bu konuda etkili yöntemlerdendir. 

• Bol sıvı tüketimi de adet döneminde ki olası sancılara karşı koruyucu bir etki sağlar. Sıvı tüketimini bu dönemde arttırmanızda fayda var. 

• Hafif hareketler yapılması tavsiye edilmektedir zira egzersizin meydana getirdiği endorfin sancı ve krampların hafiflemesini sağlar.  

 • Tavsiye edilen bitki çayları günde sadece iki fincan içilmeli, abartıdan kaçınılmalıdır.

• Her hangi bir hastalığı olanların, ilaç kullananların bu bitkileri kullanmadan önce bir uzmana danışmanları sağlık açısından doğru olacaktır. 









2 yorum:

  1. Adet sancısı evet bayanlar için büyük sıkıntı tabi erkeklerin bu sancılardan çektiği sıkıntılarda göz ardı edilemez. Umarım verdiğiniz tavsiyeler ve güzel bitki çayı tarifleri hem bayanlar hemde erkekler için çok faydalı olacaktır teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım faydalı olur, yorumunuz için biz teşekkür ederiz

      Sil

Uyarı!

Bu web sitesindeki bilgiler dikkatle araştırılmış ve gerekli özen gösterilerek sunulmuştur. Bununla birlikte, içerikler yalnızca genel bilgi için sağlanmış olup herhangi bir sağlık uzmanının tavsiyelerinin yerini alması amaçlanmamaktadır. Sağlık sorunlarınızın teşhis ve tedavisi için lütfen öncelikle doktorunuza danışın.