Kantaron Yağının Faydaları Nelerdir? Kantaron Yağı Nasıl Kullanılır?




Kantaron yağı nasıl kullanılır
Kırmızı kantaron yağının faydaları nelerdir?

Doğal tedavi yöntemlerinden biri olan Kantaron yağı, eski çağlardan günümüze kadar yara, yanık ve kanamaları durdurmakta kullanılmıştır. Oldukça faydalı olduğu bilinen Kantron yağı sarılık, anoreksi ve şişkinlik gibi rahatsızlıklarda tedavi amaçlı kullanılmıştır. Hem içten hemde haricen kullanılan bir yağdır. Ülkemizde bolca yetişen bu harika bitkinin faydalarını sizin için araştırdık.  

Kantaron Yağının Faydaları Nelerdir? Kantaron Yağı Nasıl Kullanılır? 


– Açık yaralarda oluşabilecek iltihap ve mikroplara karşı önleyici etkiye sahiptir.

– Ciltte oluşmuş yara ve yanık izlerini tedavi edicidir. Hücreleri yenileme özelliği sayesinde yaraları hızlıca iyileştirmektedir. Yanık nedeniyle oluşan acıyı alır.

– Cildi temizler, sivilce oluşumunu engeller, sivilce izlerini ve cilt lekelerini büyük ölçüde azaltır.

– Hücreleri yenileyici olması hasebiyle cildi yaşlanmaya karşı korur. Cildin elastikiyetini arttırır, oluşmuş kırışıklıkları da azaltır.

– Bebeklerde oluşan pişikler için kullanılmaktadır.

– Sedef ve egzamaya iyi gelen muhteşem doğal bir ilaçtır. Vücuttaki egzamaya iyi gelmekle beraber Özellikle saç derisinde oluşan egzama için çok faydalıdır.

– Kramp, siyatik, sırt, bacak ve romatizmal  vücut ağrılarını dindirir.

– Kanamalı hastalıklarda kanamayı durdurur. Açık yaranın üzerine kantron yağı sürerseniz kanama duracak ve yara hızlı bir şekilde iyileşecektir.

– Hemoreide iyi gelir.

– Hazımsızlık ve diğer mide rahatsızlıkların da fayda sağlar.

– ishale iyi gelir.

– Metobolizmayı hızlandırır.

– Adet döneminde yaşanan rahatsızlıklar için faydalıdır.


– Saçlarda oluşan kırığı azaltır, kepek oluşumunu engeller.

– Enfeksiyonun sebep olduğu mantar ve uçukların iyileşme sürecini hızlandırır.

– Depresyona, strese faydalıdır.


– Kan şekerini düşürür. 

Dikkat: Kantaron yağının ölçüsüz kullanımı kan şekeri seviyelerini fazla düşürüp sağlığınızı tehdit edebilir.  Bu nedenle bir uzman kontrolünde kullanmanızda fayda var.


Kantaron Yağı Nasıl Kullanılır?


Kantaron yağı nasıl yapılır,  kantaron yağı nasıl kullanılır
Kantaron yağının faydaları nelerdir?

Vücut İçin Kantaron Yağı Nasıl Kullanılır?
Kantaron yağını eklem ağrılarınız için kullanacaksanız 1 çay kaşığı kadar ağrılı bölgeye  sürerek masaj yapmanız yeterli olacaktır.  Dilerseniz zeytinyağı ile karıştırarak da uygulayabilirsiniz. 
Eğer yara ve yanık izleri için kullanmak isterseniz geceden cildinize uygulamanıza fayda var.

Yüz İçin Kantaron Yağı Nasıl Kullanılır?
Yüzdeki lekeler için Kantaron yağı kullanmayı düşünüyorsanız öncelikle çok dikkatli olmalısınız. Zira kantaron yağı bir çok kişide alerjik reaksiyonlara sebep olabilmektedir. Yüzünüze kullanmadan önce dirseğinizin iç kısmına bir kaç damla damlatıp alerjinizin olup olmadığını anlayabilirsiniz. Daha sonra bir sorun olmadığını gördüğünüzde yüzünüzde sorunlu olan bölgeye incecik bir sekilde sürebilirsiniz. Gün aşırı sürerseniz zaman içerisinde faydasını göreceksiniz. Kantaron yağı ciltte bir saatten fazla kalmamalı bir saat sonra cildinizi su ile yıkayın. 

Saç İçin Kantaron Yağı Nasıl Kullanılır?
Saç dersinde oluşan egzama ve kepeği önlemek için kantaron yağı en etkili doğal tedavi yoludur. Banyodan bir saat önce saçlarınıza kantaron yağı uygulayın ve bir saat sonra  Saçlarınızı sabun ile yağdan arındırın. Genel saç bakımı için yarım saat bekletmek yeterli olacaktır. 

Kantaron Yağının Dahili Kullanımı Nasıl Olur?
Mide rahatsızlıkları, Adet öncesi ve döneminde yaşanan rahatsızlıklar, depresyon ve diğer dahili rahatsızlıklar için kantaron yağını günde 1 çay kaşığı ( 5 damla) tüketmeniz yeterli olacaktır.

Kantaron Yağı Ağız İçi Yaralar İçin Nasıl Kullanılmalıdır?
Kantaron yağını ağız içi yaralarında kullanacak olursanız  ağzınıza 1 çay kaşığı kantron yağı alıp ağzınızı çalkalayıp tükürürüz. Bu şekilde ağız içi aftlarından kurtulabilirsiniz.

Kantaron Yağı Nasıl Yapılır?

Kantaron yağını elde etmek için sarı kantaron otunu kavanozlara  parçalayıp doldurun üzerine hakiki zeytinyağını ekleyin ve üzerini temiz bir bez parçası ile örtün. Bu şekilde güneşte 5 gün beklesin. 5 günün sonunda kapağını kaptın bu şekilde de 40 gün güneşte beklesin, böylelikle sarı kantaron otu zeytin yağı ile özleşir ve yağınız kırmızı rengi alır.
Dahili kullanım için gölgede 45 gün kadar bekleterek yapınız. 
Taze sarı kantaron otu kullanıldığında rengi kırmızı olurken kurumuş sarı kantaron bitkisi kullanıldığında rengi açık sarı olacaktır.





3 yorum:

  1. Kantaron yağının ne kadar çok faydası varmış

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet kantaron yağı en kıymetli tıbbi yağlar arasında yer almaktadır.

      Sil
    2. Kantron yağı ağız içi yaralarına da iyi geliyormuş

      Sil

Uyarı!

Bu web sitesindeki bilgiler dikkatle araştırılmış ve gerekli özen gösterilerek sunulmuştur. Bununla birlikte, içerikler yalnızca genel bilgi için sağlanmış olup herhangi bir sağlık uzmanının tavsiyelerinin yerini alması amaçlanmamaktadır. Sağlık sorunlarınızın teşhis ve tedavisi için lütfen öncelikle doktorunuza danışın.