Zeytin Yaprağının Faydaları Nelerdir? Zeytin Yaprağı Çayı Nasıl Yapılır?




Zeytin yaprağı çayının faydaları nelerdir

Zeytin yaprağı, meyvesi gibi pek çok hastalığı tedavide alternatif tıpta yaygın olarak kullanılmaktadır. Araştırmalar zeytin yaprağının doğal antimikrobiyal ve antiviral bir etkisi  bulunduğundan 21. yüzyılın en önemli bitkisi olduğunu ortaya koymuştur. Zeytin yaprağının doğal bir antibiyotik olduğu bilimsel çalışmalarda kaydedilmiştir. Zeytin yaprağı 101 kıymetli madde ihtiva etmektedir. 
Zeytin yaprağı; zeytin yağındaki önemli kimyasal bileşenleri barındırmakla beraber zeytinin özünü ihtiva eden kalori içermeyen mucizevi bir bitkidir. Bağışıklık güçlendirici ve zayıflatıcı etkisi olan zeytin yaprağının vücut üzerindeki faydalarını sizler için araştırdık. Peki zeytin yaprağı çayının faydaları nelerdir, zararları varmıdır, zeytin yaprağı çayı neye iyi gelir, nasıl hazırlanır, zayıflamaya katkısı nedir? Tüm bu sorularınızın cevabını yazımızda bulabilirsiniz.




 Zeytin Yaprağı Faydaları Nelerdir? Zeytin Yaprağı Çayı Nasıl Yapılır? 

Zeytin yaprağı Faydaları


1- Zeytin yaprağı çayı hücre duvarlarını güçlendirerek vücudun  bağışıklık sistemine destek olur. Bağışıklığı düşük olanların bağışıklığını kuvvetlendirir.

2-  Parkinson ve alzheimera karşı koruyucu etkiye sahiptir. Zihin açıcı ve beyni güçlendirici etkisi vardır. 

3- Anti- bakteriyal olması nedeniyle vücutta toksinleri temizler. Kandaki iltihabı izale eder.

4- Kilo vermeyi kolaylaştırır, kilo verme sürecine katkı sağlar.
 Bilgi edinmek isterseniz sağlıklı bir sekilde nasıl kilo verilir yazımızı da okuyabilirsiniz.

5- Hücre yenileyicidir. Cildi güneşin zararları etkilerinden, güneş yanıklarından korur. Erken yaşlanma belirtilerini izale eder.
Daha genç ve dinamik bir cilt görünümünü sağlar.

6- Ateş düşürücüdür.

7- Kas spazmlarını giderir.

8- Alerjik durumlarda tedavi sürecine yardımcı olur.

9- Sindirim sistemine destek olur.

10- Vücudu dahili ve harici mantar oluşumuna karşı korur. Özellikle ayak mantarının dağılmasını önler ve mantarı iyileştiricidir.

11- Tansiyon düşürücüdür. Kan şekeri değerlerini düzenler.

12- Kalp ve damar hastalıklarına karşı vücudu korumaya alır.

13- Serbest radikallerin vücuttan atılımını sağlar.

14- Bağırsak florası için faydalıdır.

Bağırsak florası bozukluğunun belirtileri hakkında bilgi almak isterseniz buradan ulaşabilirsiniz.

15- Zatürre, bronşit ve soğuk algınlığını iyileştirici etkisi vardır.

16- Kemik sağlığına olumlu etkileri vardır. Yapılan bir çalışmada zeytin yaprağının kemik yoğunluğunu arttırdığı ve kemikleri güçlendirdiği görüldü.  Anti- inflamatuar özelliği vardır. Kemik iltihaplanmasına ve romatizmaya iyi gelen mucizevi bir bitkidir. Artit semptomlarını hafifletir.

17- Uçuk, zona, egzama ve sedef gibi cilt hastalıkları için zeytin yaprağı çayı faydalıdır. 

18- Saç telleri zayıf kişilerde saçın güçlenmesini sağlar. Saçları besler ve saç dökülmelerini önler.

19- Sıtmaya iyi gelmektedir. Sıtmanın sebep olduğu ateşi düşürür.  1800 yıllarında sıtmayı tedavi etmekte kullanılmıştır.

Zeytin Yaprağı Çayı Nasıl Yapılır?


Zeytin yaprağı çayının zararları varmı
Zeytin yaprağı çayı nasıl yapılır


Zeytin yaprağı çayını hazırlamak diğer bitki çaylarını hazırlamak gibi çok kolay ve pratiktir. 5 adet kurutulmuş zeytin yaprağını elinizde ufalayın ve 2 bardak kaynamış suya ekleyin ve 10 dakika demlenmesini bekleyin. 10 dakika sonra çayınız içilmeye hazırdır. Günde 2 su bardağı içmeniz yeterli olacaktır.

Zeytin Yaprağı Çayının Zararları varmı? Zeytin Yaprağı Çayını Kimler İçmemelidir?


Zeytin yaprağının zararları ve yan etkisi hakkında henüz fazla bilgi bulunmamaktadır. Uzmanlar risk grubu olan bireylerin dikkat etmesini önermektedirler.

Düşük tansiyon hastaları, kronik rahatsızlığı bulunanlar, glikoz seviyeleri düşük olanlar, hamileler ve emziren anneler tüketmemelidir. Diyabet hastaları ve safra taşı olanların ise doktorlarına danışmanları gerekir.

Zeytin Yaprağı Çayı Zayıflatırmı ?


Zeytin yaprağı zayıflamada en önemli bitkiler arasında yer almaktadır. Zeytin yaprağı içersinde ihtiva ettiği aleuropein maddesi sayesinde zayıflamada oldukça etkilidir. Ödem atıcı özelliğinin yanı sıra yağ yakımında da büyük etkisi vardır. İyi bir diyet listesine ek olarak zeytin yaprağı çayı zayıflamada fayda sağlayacaktır.

Kahvaltıda veya ara öğünlerde zeytin yaprağı çayını içebilirsiniz.
Günlük 2 fincan yeterli olacaktır.

4 yorum:

  1. bütün yemeklerimde zeytinyağı kullanıyom ama yaprak bilmiyodum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arada zeytin yaprağı çayını da içmek faydalı olacaktır.:)

      Sil
  2. Zeytin yaprağı çayı ile ilgili farklı bilgileri sizin sayenizde öğrendim. Bu konuda benim de yazım var. Zootarim.com adresine beklerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazımızı beğenmenize sevindim. Umarım faydalı olur. Sitenize de başarılar dilerim :)

      Sil

Uyarı!

Bu web sitesindeki bilgiler dikkatle araştırılmış ve gerekli özen gösterilerek sunulmuştur. Bununla birlikte, içerikler yalnızca genel bilgi için sağlanmış olup herhangi bir sağlık uzmanının tavsiyelerinin yerini alması amaçlanmamaktadır. Sağlık sorunlarınızın teşhis ve tedavisi için lütfen öncelikle doktorunuza danışın.