Argan Yağının Cilde ve Saça Faydaları Nelerdir, Argan Yağı Saça ve Cilde Nasıl Uygulanır?




argan yağı nasıl kullanılır
Argan Yağının Cilde ve Saça  Faydaları Nelerdir ?

Argan yağı, argan ağacının çekirdeklerinden elde edilen tüm dünyada uzun yıllar tıbbi alanda, kozmetikte ve mutfakta kullanılan bir bitkidir. Anavatanı olan Fas'ta sıvı altın olarak bilinen argan yağı son yıllarda cilde ve saça olan etkisiyle ülkemizde de popüler bitkiler arasında yer almaya başladı. Sadece Fas'ta yaşayabilen bu bitki kurak, kireçli ve çöl ikliminde yetişmektedir.
Argan Yağı, içeriğinde yüksek miktarda antioksidanlar, vitamin ve mineraller ihtiva etmektedir. Ayrıca oleik ve linoleik asitler açısından zengin bir bitkidir.
Argan yağının genel vücuda faydaları nelerdir, argan yağının cilde ve saça olan faydaları nelerdir, Argan Yağı ciltte tüylenme yaparmı, argan yağının zararları nelerdir? İşte tüm merak edilenler ...

Argan Yağının Cilde ve Saça Faydaları Nelerdir, Argan Yağı Cilde ve Saça  Nasıl Uygulanır?

Argan Yağının Cilde Faydaları Nelerdir?

Argan Yağının en büyük etkisi denildiğinde akla ilk olarak cilt sağlığı, cilt güzelliği gelmektedir. Zira argan yağı yüksek miktarda antioksidan içermektedir. Argan yağındaki aktif bileşenlerden triterpenoitler'in cilde olan etkisi ise oldukça fazladır. Bu özellikleri nedeniyle cilt hastalıklarında ve cilt sağlığında önemli bir yer edinmektedir. Ciltte oluşan sorunları gidermeye yardımcı olmakla beraber olası deformasyonlara karşı da cildi korumaya alır. Peki argan yağının cilde faydaları nelerdir?

1-Cildin Yenilenmesini Sağlar
Tam bir cilt dostu olan argan yağı cildi tüm yönleriyle korur ve iyileştirir. Cilt hücrelerini koruyarak cildin savunma mekanizmasını harekete geçirir ve cildin yenilemesini sağlar. Cilde tam bir anti aging etki ederek ciltte oluşabilecek kırışıklıkları önler ve oluşmuş kırışıklıkları da azaltmada etkilidir.

2- Cilt Nemlendirici Özelliği Vardır
Argan yağı içeriğinde bolca E vitamini ihtiva etmektedir. İçeriğinde bulunan faydalı elementler sayesinde cildin nem oranının korunmasını sağlar ve cildin yumuşak, parlak ve daha genç görünmesine etki eder. Kuru cilt tipine sahip kişilere özellikle tavsiye edilmektedir. Ayrıca dudakların daha dolgun ve yumuşak olması için 2 damla argan yağını doğal bir nemlendici olarak dudaklarınıza sürebilirsiniz.

3- Cilt Çatlaklarını Önler ve Azaltır
Doğum sonrası karın bölgesinde oluşan veya kilo alıp vermeden kaynaklanan çatlaklar bir çok kadının istemediği bir sorun olarak ortaya çıkmaktadır. Argan yağı içerisinde bulunan E vitamini sayesinde cildin elastik yapısını koruyarak ciltteki çatlak oluşumuna karşı da cildi korunur. Hatta oluşan çatlakları da büyük ölçüde onarmada etkili bir yağdır. Hamilelik döneminde argan yağı ile masaj yapılarak olası çatlaklar önlenmiş olunacaktır.

4- Ciltte Oluşan Yaraları Giderir
Argan Yağı tokoferol açısından zengin bir içeriğe sahiptir. Bu nedenle ciltte oluşan yaraların hızlı bir şekilde iyileşmesine katkı sağlar ve yaranın enfeksiyon kapmasını da önler. topikal olarak cilde uygulayabilirsiniz.

5- Yanıklara İyi Gelir
Argan Yağı ciltte aşırı pikment birikmesinin önüne geçer. Güneşin zararlı etkilerine ve özellikle güneşin sebep olduğu yanıklara karşı koruyucu etkisi olduğu bilinmektedir.

Argan Yağı Cilde Nasıl Uygulanır?
Argan yağını ciltte kıllanırken dikkatli ve dozunda kullanmak gerekir.Yatmadan önce parmak ucuna bir kaç damla argan yağı ile yüz ve boyun bölgesine hafif bir masaj yapabilirsiniz. Tüm vücut için ise banyodan sonra masaj yaparak kullanabilirsiniz.

Argan Yağının Saça Faydası nedir?

• Saçlarda oluşan kırığı azaltır, saçları onarır.
• Saç derisini kepeklenmeye karşı korur.
• Saçların daha hızlı uzamasını sağlar.
• Saçları daha gür ve sağlıklı bir görünüme kavuşturur.
• Boyanın saçta daha kalıcı olmasını sağlar.
• Kıvırcık saçların kolay taranmasını sağlar.

Argan Yağı Saça Nasıl Kullanılır?
Banyodan önce saç dersine ve saç uçlarına bir miktar uygulayın ve 20 dakika etki etmesini bekleyin, dilerseniz daha iyi etki etmesi için ılık havlu ile başınızı sarın. 20 dakika sonra saçınızı durulayabilirsiniz. Bu arada son yıllarda Argan yağı katkılı şampuan, saç kremi ve sabunlar oldukça tercih edilmektedir.

Argan Yağının Saça ve Cilde Dikkatli Kullanımı

▪︎ Cilt için haftada 3 günü geçmemelidir.
▪︎ Her hangi bir cilt tedavisi gören bir kişi doktoruna danışmadan kullanmamalıdır.
▪︎ Argan yağını alırken iyi bir firmadan almak gerekir. Aksi halde fayda yerine zarar görebilirsiniz.
▪︎ Saç için argan yağı en fazla hafta da 2 gün kullanılabilir.
▪︎ Cilt sağlığı için satılan argan yağı kesinlikle içilmemelidir. Topikal olarak kullanılmalıdır.

Argan Yağı Ciltte Tüylenme Yaparmı?
Argan Yağının kıl köklerini güçlendirdiği bilinmekte, bu nedenle kesin bir bilgi olmamakla beraber yüzde tüylenme yapma ihtimalini de göz önünde bulundurmak gerekir.

Argan Yağı Ciltte Leke, Akne ve Sivilce Yaparmı?
Argan Yağı diğer bitkisel yağlar gibi aşırı yağlı ve ağır değildir. Akne oluşumuna neden olmaz. Hatta daha önce oluşmuş akneleri giderme etkisi vardır. Oluşmuş akne ve sivilceler için bir miktar pamuğa damlatıp sivilce ve akne üzerine topikal olarak uygulayabilirsiniz. 

Not: Bitkisel yağların menfi yada müsbet etkisi kişiden kişiye göre değiştiğini de unutmayalım. 

Argan yağının zararları varmı kimler kullanmamalıdır
Argan yağının Faydaları Nelerdir

Argan Sabunun Faydaları Nelerdir?

Argan sabunu yüksek miktarda kükürt ve E vitamini içerdiği için saç ve cildi onarır. Antiseptik özelliği sayesinde enfeksiyonlara karşı cildi korur.  Dokuları onarır ve iyileştirir. Özellikle egzamalı ciltlere çok  faydalıdır. Bu nedenle son zamanlarda argan sabunu en çok rağbet gören ürünler arasında yer almaktadır. 

Argan Yağının Diğer Faydaları Nelerdir?

Kalp Dostudur
Argan yağı ihtiva ettiği oleik asit sayesinde tam bir kalp dostudur. Kalp sağlığımızı korumada etkilidir. Yapılan çalışmalarda argan yağının kandaki antioksidan seviyelerine etki ettiği ve bu nedenle kalbi koruduğu belirlenmişdir.

Kansere Karşı Koruyucudur
Argan yağı vucüttan toksinlerin atılımını sağlar. Anti-inflamatuar olması nedeniyle tümör oluşumunu önler.

Kan Şekerini Dengeler
Argan yağı ihtiva ettiği fenolikler, tokoferol ve faydalı yağ asitleri sayesinde insülin üretmini önler. kan şekeri seviyelerini korumaya yardımcıdır.



Karaciğer Sağlığını Korur 
Argan yağı serbest radikalleri temizler ve karaciğerin  çalışma düzenine katkı sağlar.  
iyi bir diyet listesine eklenen argan yağının karaciğeri onardığı bildirilmektedir . 

Dikkat: Argan yağını dahili kullanımlarda muhakkak % 100 saf argan yağı olduğuna dikkat etmelisiniz. Zira zararlı bir takım yağlar ile karıştırılarak saf olduğu iddia edilmekte ve insan sağlığı kötü yönde etkilenmektedir. Tamamen saf, doğal ve kaliteli argan yağını bulmak oldukça zordur. Bunun için kaliteli ve dahili kullanılabilecek argan yağı markaları hakkında iyi bir araştırma yapılmalıdır. Bu arada bitkisel destek ürünleri satılan yerlerde kapsül şeklinde satılan ürünleride inceleyebilirsiniz.
Cilt ürünleri reyonlarında satılan argan yağları içilmeye uygun olmadığından kesinlikle içilmemelidir.  

Argan Yağını Kimler Kullanmamalıdır? Argan Yağının Zararları Nelerdir?
Argan Yağının  dahili kullanımın da Hamileler, kronik hastalığı olanlar, ve ilaç kullananlar kullanmamalıdır. 




3 yorum:

  1. Argan yağının kan şekeri dengelemesi, kalp dostu ve kansere karşıda koruyucu

    YanıtlaSil
  2. Argan yağı cilde çok faydalı. Ben argan yağlı sabun kullanıyorum, çok memnunum.

    YanıtlaSil
  3. Argan yağı yağının cilde olan faydalarını daha önce de duymuştum. Burada da karşıma çıkması iyi oldu. Çevremdekilere de önerebilirim.

    YanıtlaSil

Uyarı!

Bu web sitesindeki bilgiler dikkatle araştırılmış ve gerekli özen gösterilerek sunulmuştur. Bununla birlikte, içerikler yalnızca genel bilgi için sağlanmış olup herhangi bir sağlık uzmanının tavsiyelerinin yerini alması amaçlanmamaktadır. Sağlık sorunlarınızın teşhis ve tedavisi için lütfen öncelikle doktorunuza danışın.