Yağlı Cilt İçin Evde Maske Tarifleri



Yağlı cilt için maske  evde
Yağlı Cilt için evde maske tarifi

Yağlı ciltlerde  aşırı yağlanmadan dolayı oluşan parlama, sivilce, akne ve siyah noktalar kaçınılmazdır. Yağlı cilt,  bakımı en zor olan cilt tipidir. Dolayısıyla devamlı olarak özenli bir şekilde bakıma gerek duyar. Yağlı cilt bakımında yüz yağdan ve siyah noktalardan arındırılır ve sonra gözenek sıkılaştırıcı maske veya farklı uygulamalar yapılarak cilt ferahlatılır. Ciltteki yağ dengesini korumak için ne yapılmalı?

Yağlı Cilt için Evde Maske Tarifleri


■ Yağlı Cilt için Karbonat ve Limon Maskesi

Karbonat ciltteki fazla yağın emilmesini sağlar bu nedenle karbonatlı maske yağlı ciltler için oldukça iyi gelecektir. 
Limon da karbonat gibi yağı alır. Bu ikilinin bulunduğu bir maske yağlı yüze iyi gelecektir.

Bir kaseye 1 çay  kaşığı karbonat, 1 yemek kaşığı yoğurt ve bir kaç damla limon suyu ekleyin ve karıştırın.  Bu karışımı yüzünüze uygulayın. 15 dakika yüzünüzde bekletin önce  ılık su ve devamında soğuk su ile yüzünüzü yıkayın ve uygun bir su bazlı nemlendirici ile yüzünüzü korumaya alın.

Yağlı Cilt için Aloe vera ve Yeşil Çay Maskesi

Yeşil çay fazla yağı cildinizden uzaklaştırır ve cildi ferahlatır. Aloe vera da aynı şekilde yüzünüzdeki  fazla yağı alır. Ayrıca akne oluşumunu engelleyici özelliğe sahiptir. Aloe vera yı direk cildinize sürebilirsiniz veya şimdi vereceğimiz tarifi uygulayarak da kullanabilirsiniz.

Bir kaseye 2 yemek kaşığı yeşil çay, 3 tatlı kaşığı kil, 2 tatlı kaşığı aloe vera jeli ve 1 tatlı kaşığı balı ekleyin iyice karıştırın. Yüzünüze ve boynuza sürebilirsiniz. 10 veya 15 dakika sonra yüzünüzü soğuk su ile yıkayın. 


■ Yağlı Cilt için Yoğurt, Nişasta ve Limon Maskesi

Yağlı cilt için maske evde
Yağlı Cilt için maske 

Nişasta ciltteki lekelerin azalmasına katkı sağlar. Limon ve yoğurt ise ciltteki yağlanmayı alır, matlaştırır.
Bir kaba 1 yemek kaşığı nişasta, 2 yemek kaşığı yoğurt ve 6 damla limon suyu koyun. Biraz karıştırın ve yüzünüze uygulayın, kuruyunca yüzünüzü yıkayın. Sonra yüzünüze su  bazlı bir nemlendirici sürmeyi de ihmal etmeyin. 


■ Yağlı Cilt için Adaçayı ve Kil Maskesi 

Kil ve adaçayı ile yapılan bu maske yüzdeki matlığı alacak ve yüzünüzü yumuşacık yapacaktır. Özellikle kil yağlı ciltler için muhteşem bir kurutucu görevini görür. 

Okumak isterseniz, adaçayının faydalarını buradan okuyabilirsiniz. 

Bir kaba 1 yemek kaşığı yeşil kil, 1 yemek kaşığı adaçayı ve bir kaç damla limon suyu ekleyin. Homojen bir kıvam alıncaya kadar karıştırın. Yüzünüze uygulayın ve 10 veya 15 dakika bekletip yıkayınız. 
 
■ Yağlı Cilt için Domates, Yulaf ve Nane Maskesi 

Çekirdekleri alınmış 1 küçük domates ve çeyrek salatalığı blender dan geçirin. 1 yemek kaşığı yulaf tozunu ve naneyi ekleyip boza kıvamına getirin. Hazırlamış olduğunuz bu maskeyi yüzünüze 15 dakika uygulayın sonra ılık su ile yüzünüzü yıkayın.  


Dikkat: Maskeleri uygulamadan önce bilek kısmınıza bi miktar maskeden sürün ki alerjinizin olup olmadığını anlayabilesiniz.
Devamlı kullanılan ürünler bir zaman sonra alerjik olabilir. Bu nedenle cildinizde herhangi bir alerjik reaksiyon gördüğünüzde bu ürünlerden maske yapmaya ara verin veya bırakın.
Yağ oranı ve akne oranı yüksek cilt tipine sahipseniz bir dermatoloğa gitmenizde fayda var. Aksi takdirde cildinizde akne ve sivilcelerin yol açabileceği izler oluşabilir.

Yağlı Cilde Nemlendirici Kullanılır mı? 
Evet Yağlı cilde sahip olan pek çok kişi nemlendirici kullanmaktan çekinmektedirler. Sebum dengesinin korunması için mutlaka kullanılmalıdır. Fakat yağlı ciltler için nemlendirici su bazlı olmalıdır. 

Ayrıca okumak isterseniz argan yağının cilde olan faydalarını buradan okuyabilirsiniz. 

Yağlı Cilt Nasıl Kurutulur?
•Günlük cilt temizliğine dikkat edilmeli.
• Ciltteki fazla yağın gitmesi için düzenli olarak maske uygulanmalı. 
• Düzenli bir şekilde yüzünüze  Peeling uygulamalısınız.
• Su bazlı nemlendirici kullanmalısınız.

Kuru cilt için maske tarifleri Yazımızıda buradan okuyabilirsiniz. 



4 yorum:

  1. Güzel ve sağlıklı cilt maskeleri önermişsiniz benim cildim gerçi çok yağlı değil tabi o gün çok yağlı gıdalar tüketilmediyse ) teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  2. oyy saool lazım olanlara söleriiim :)

    YanıtlaSil

Uyarı!

Bu web sitesindeki bilgiler dikkatle araştırılmış ve gerekli özen gösterilerek sunulmuştur. Bununla birlikte, içerikler yalnızca genel bilgi için sağlanmış olup herhangi bir sağlık uzmanının tavsiyelerinin yerini alması amaçlanmamaktadır. Sağlık sorunlarınızın teşhis ve tedavisi için lütfen öncelikle doktorunuza danışın.