Zayıflamada Etkili Çaylar Nelerdir, Yağ Yakmaya Yardımcı Bitkiler Hangileridir ?



Zayıflamada etkili çaylar Nelerdir
Zayıflamada etkili çaylar Nelerdir, Yağ yakmaya yardımcı bitkiler hangileridir?


Pek çoğumuz  kilo vermeye karar verdiğimizde "biran önce nasıl kilo verebilirim" "acaba diyetime ek olarak neler yapmalıyım" daha hızlı nasıl kilo verebilirim" diye düşünmeden edememektedir. Bu konu hakkında  internette pek çok yazı bulabilirsiniz.

Fakat unutulmaması gereken bir şey vardır ki oda hiç bir şeyin mucizevi bir etkisi olmadığı ve hatta doğru kullanılmadığında insan vücuduna kalıcı hasarlar bile verilebileceğidir.
Yapacağınız diyet listenizin ve yapacağınız egzersizlerin yanı sıra,  ek olarak bu bitki çaylarından fayda görebilirsiniz.

Bu konuda gerçek bilgiler doğrultusunda bilimsel olarak ortaya konmuş  zayıflama önerilerimize buradan bir göz atmanızı tavsiye ederiz. 

Bilimsel çalışmalar sonucunda, yağ yakıcı etkisi olan, metabolizmayı hızlandıran kilo vermenize yardımcı çayları sizler için araştırdık.
Peki zayıflamaya etkisi olan çaylar hangilerdir? 


Zayıflamada Etkili Çaylar Nelerdir, Yağ Yakmaya Yardımcı Bitkiler Hangileridir? 


1- Yeşil Çay 
Yeşil çay diyet programlarında en başta gelen, kilo vermede en etkili olan çaylardandır.  Metobolizmayı hızlandırmada ve yağ yakımında etkili olduğu, bilimsel olarak ortaya konan muhteşem bir bitkidir.  Ayrıca gün içinde alınacak kalori miktarınıda kontrol altına alır. 


2- Kuşburnu
Japonya' da yapılan bir çalışmada yağ yakıcı etkisi olduğu görülen kuşburnu kilo verme sürecinde tüketilmesi gereken çaylardandır.
Ayrıca egzersizden önce içerseniz enerji vermesi yönüyle de size destek olacaktır.

3- Beyaz Çay 
Zayıflama çayları arasında hem etkili hemde lezzetli olan beyaz çay kafein içeriği az olduğundan gün içinde  güvenle içebileceğiniz bir çaydır. Beyaz çay vücutta, fazla yağ depolanmasını engellemektedir. Bu nedenle kilo vermek isteyenlerin tercih ettiği faydalı bir çaydır. 

4- Mate Çayı 
Güney Amerika coğrafyasında daha fazla tüketilen mate çayı son yıllarda zayıflamaya olan etkisi ile ülkemizdede popüler bir çay haline gelmiştir. İçerisinde bulunan teobromin, kafein ve flavonoidler nedeniyle iştah kontrolünde ve yağ yakımında en etkili çaylardandır. Ayrıca idrar söktürücü ve ödem attırıcı özelliği sayesinde de mate çayını günlük diyet programınıza dahil etmenizde fayda var. 

Dikkat: Siyah çaydan iki kat, yeşil çaydan ise üç kat fazla kafein içerdiğinden gece geç saatlerde içilmemelidir.
Özellikle yüksek kafein ihtivası nedeniyle  tansiyon, kalp ve mide ülseri  hastalarının tüketmemesi gerekir.

5- Funda Yaprağı Çayı 
Funda yaprağı çayının zayıflamaya olan etkisi nedeniyle kilo verme sürecinde mutlaka tercih edilen bir çay haline gelmiştir. 
Ödem söktürücü ve yağ yakımında etkili olduğu bilinmektedir.  Özellikle karın yağlarının yıkımını ve vucüttan yağların atılımını sağlamaktadır.  
Funda yaprağı çayını yeşil çay ile beraber içmenizde etkisi daha da fazlalaşacaktır.

6- Biberiye Çayı 
Yapılan bir çalışmada biberiyenin yağ hücrelerinin kırılmasına etki ettigi ve açlık hissine engel olduğu ortaya konmuştur.  
Biberiye çayı yüksek oranda vitamin ve mineral ihtiva etmektedir. Vucüttan fazla suyun atılımını sağlamakta ve kilo verme sürecinde ki halsizliğe de iyi gelmektedir. 

7-Pu- Erh Çayı 
Fermente edilerek hazırlanan bir çaydır.
Yapılan çeşitli çalışmalar da pu-erh çayının özünde bulanan kafein ve kateşinler sayesinde kilo kontrolüne fayda sağladığı görüldü.   Yine başka bir çalışmada  pu-erh çayının tokluk hissi verdiği ve kan şekerini dengelemeye yardımcı olduğu görülmüştür. 

8- Zencefil Çayı 
Columbia Üniversitesin'deki bir araştırmaya göre zencefilin özünde bulundurduğu Amfetamin maddesi sayesinde açlığı bastırdığı, iştahı minimum seviyeye düşürdüğü  düşünülmektedir. Ayrıca zencefil ihtiva ettiği gingerol adlı bileşen nedeniyle de  yağ yakımına katkı sağlamaktadır. 

Zencefilin muhteşem faydaları hakkında detaylı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

9- Oolong Çayı 
Yaygın olarak Asya kültüründe Çin ve Tayvan'da tüketilen oolong çayı, yeşil çay gibi " camellia sinesis" familyasındandır.

Bir grup üzerinde yapılan bir çalışmada diyete ek olarak oolong çayı içenlerin karın  yağlarında büyük ölçüde azalma tesbit edilmiştir.

Oolong çayı üzerinde yapılan bir diğer çalışma ise metabolizmayı % 10 kadar hızlandırdığı ve kilo almaya sebep olan faktörlerin önüne geçtiği görüldü.  Kilo vermek isteyenlerin rahatlıkla tüketebileceği bir içecektir. 


Kalp hastaları, mide ülseri ve tansiyon hastalarının kullanmamaları önerilir.  Kullanmak isteyenlerin öncelikle doktorlarına danışmaları sağlık açısından doğru olacaktır. 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı!

Bu web sitesindeki bilgiler dikkatle araştırılmış ve gerekli özen gösterilerek sunulmuştur. Bununla birlikte, içerikler yalnızca genel bilgi için sağlanmış olup herhangi bir sağlık uzmanının tavsiyelerinin yerini alması amaçlanmamaktadır. Sağlık sorunlarınızın teşhis ve tedavisi için lütfen öncelikle doktorunuza danışın.