Ev Baklavası Tarifi



Ev baklavası tarifi ev baklavası nasıl yapılır
Ev baklavası tarifi 

Baklava genellikle bayram tatlısı olarak bilinsede, aslında her zaman için tercih edilen ve şerbetli tatlıların içerisinde tahtını koruyan kıymetli bir tatlıdır. Yapımının biraz zahmetli olduğunu söyleyebiliriz.  Bayramda gelen misafirlerinize, sevdiklerinize gönül rahatlığıyla ikram edebileceğiniz, kıyır kıyır ağızda dağılan baklava tarifimizi hiç tereddüt etmeden deneyebilirsiniz.


Ev Baklavası Tarifi 


Malzemeler:

Hamuru için malzemeler:
1 çay bardağı Sıvı yağ 
1 çay bardağı  süt
2 yumurta 
1 çay bardağı yoğurt 
2 yemek kaşığı sirke 
Bir çimdik tuz
Yarım paket kabartma tozu 
Aldığı kadar un 4 -5  su bardağı 

Açmak için 
Buğday veya mısır nişastası

İçi için :
Ceviz içi 

Üzeri için 
250 gr tuzsuz tereyağı 
Yarım çay bardağı sıvı yağ 

Şerbeti için malzemeler:
3,5 su bardağı şeker 
3,5 su bardağı su
6 damla limon suyu 

Ev Baklavası Yapılışı 


Evde baklava tarifi
Baklava tarifi 

1- Öncelikle sıvıları karıştıralım. Yumurta, süt, sıvıyağ, yoğurt ve sirkeyi karıştırın. Üzerine kabartma tozu, tuz ve unu yavaş yavaş ilave ederek, yumuşak, biraz da yağlı, ele yapışmayan bir hamur yapın.
Hamurun üzerini bir bez ile örtün  15 dakika kadar dinlenmesini sağlayın. 

2- Hamurdan tepsinin altı ve üstü için eşit sayıda olacak şekilde ceviz büyüklüğünde bezeler yapın. 

3- Bezeleri ilk etapta nişastayla bir tabak  büyüklüğünde açın. Her açtığınız bezenin üzerine bir tatlı kaşığı kadar nişasta serpin ve kenara alın. 
Her seferinde 5 tane üst üste bezeyi koyup tepsinizin büyüklüğünde olabildiğinde ince olacak şekilde yufkalar açmaya çalışın.

4- Eğer tepsiniz küçük yada orta büyüklükte ise, yufka büyük gelebilir, bu nedenle tepsiyi açtığınız yufkanın üzerine koyup tepsi büyüklüğünde hamurunuzu kenarlardan kesin. Kalan hamur parçalarınıda aynı şekilde tepsinin içine döşeyin.

5- Açtığınız bu 5 bezeyi tepsiye yerleştirin, üzerine ceviz serpin. Diğer bezeleri de aynı şekilde açıp tepsiye serelim.
Her 5 katına ceviz serpebilir  veya sadece ortasına ceviz serpebilirsiniz.  Son bezelerin üzerine ceviz koymayın. 

6- Tüm bezelerin açılma işlemi  bitince sıra  kesmeye geldi. İster klasik baklava dilimi olarak ister küçük kareler şeklinde kesebilirsiniz.

7- Bir küçük sos tenceresinde tereyağını eritin. Tereyağının altında ve üzerinde oluşan beyaz köpükleri almayı da unutmayalım.

8- Tereyağının içine yarım çay bardağı sıvıyağını da eklendikten sonra bu yağ  karışımımızı baklavanın her yerine gelecek şekilde dökün. 

9- 170 derecelik fırında üzeri kızarana kadar ağır ağır pişirin. 
Yüksek derecede pişirirseniz içi hamur kalacaktır. 

10- Bu arada şerbeti için şeker ve suyu bir tencere alın, şeker eriyinceye kadar tahta bir kaşıkla karıştırın. Şerbet kaynayınca ocağın altını kısın, kısık ateşte kıvam almasını sağlayın.  
Şerbeti 10 dakika kaynatın. inmeye 2 dakika kala limon suyunu damlatın sonra altını kapatın ve ılımaya bırakın. 

11- Fırından çıkan baklavanın ilk sıcaklığı geçince, takriben 5 dakika sonra soğuğa yakın ılık şerbet ile baklavayı buluşturun. 

En az 4 saat veya bir gece beklerse içini çekecek ve daha kıvamlı lezzetli bir hale gelecektir. 



Ev baklavası tarifi
Baklava tarifi 

Baklava tarifi
Baklava tarifi 


Şerbetli tatlı olarak revani tarifimizi de buradan  okuyabilirsiniz. 


2 yorum:

  1. Annem eskiden çok yapardı 3-4 tepsi tabi artık hastalık mesafeler derken eskisi kadar ziyaretler olmuyor ama herkesin bilmesi gereken bir tarif bence ev baklavası tarifi çok teşekkürler bu güzel tarif için.

    YanıtlaSil

Uyarı!

Bu web sitesindeki bilgiler dikkatle araştırılmış ve gerekli özen gösterilerek sunulmuştur. Bununla birlikte, içerikler yalnızca genel bilgi için sağlanmış olup herhangi bir sağlık uzmanının tavsiyelerinin yerini alması amaçlanmamaktadır. Sağlık sorunlarınızın teşhis ve tedavisi için lütfen öncelikle doktorunuza danışın.