Fındıklı Kurabiye Tarifi


Fındıklı Kurabiye Yapılışı
Fındıklı Kurabiye Tarifi

Fındıklı kurabiye özellikle çocukken bir çoğumuzun en sevdiği kurabiyedir diyebiliriz. En çok okuldan eve geldiğimizde mutfaktan gelen kavrulmuş fındık kokusu ile harmanlanmış mis gibi kurabiye kokusunu hiç unutamıyorum.

Şimdilerde ise kolay pratik ve bir o kadar da lezzetli olması nedeniyle okuldan gelen çocuklarımıza yaptığımız bir tatlıdır.

Fındıklı Kurabiye Tarifi

Malzemeler 

250 gr tuzsuz tereyağı (oda ısısında yumuşamış olmalı)

2 yumurta (birinin akı üzerine)

1 su bardağı pudra şekeri

1 paket kabartma tozu 

1 paket vanilin ( şart değil)

3 veya 3,5 su bardağı un 

Üzeri için 
Fındık 

Fındıklı Kurabiye Yapılışı 

Bir kaba tereyağı, bir tüm yumurta ve diğer yumurtanında sarısını ilave edin. Kalan yumurtanın akını üzerisi için ayırıyoruz. Bu karşımı güzelce karıştırın. devamında diğer tüm kuru malzemeleri yani pudra şekerini,  kabartma tozunu, vanilyayı ve unu ilave edin. Unu ilave ederken azar azar ilave edinki kurabiyeye fazla un koyupta kurabiyeniz sertleşmesin.

Hamur kulak memesi yumuşaklığında olduğunda hamur hazır demektir. 

Bu arada fırını 180 derecelik ısıda  çalıştırın. 

Hamurdan küçük parçalar koparıp,  yuvarlayın bu yaptığımız bezeyi önce ayırdığınız yumurta akına sonrada fındığa batırın ve fırın tepsisine kurabiyeleri dizin.

Önceden ısıttığımız fırında kurabiyeleri pişiriyoruz. Üzerinin kızarmasını renk almasını beklemeden fırından çıkarıyoruz. Eğer pembeleşinceye kadar fırında tutarsanız kurabiyeniz yağsız, kuru ve tatsız olacaktır.

Pişen kurabiyelerinizi dilerseniz çay eşliğinde servis edebilirsiniz. 

Afiyet olsun 

Fındıklı Kurabiye Yapılışı
Fındıklı Kurabiye Tarifi




 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı!

Bu web sitesindeki bilgiler dikkatle araştırılmış ve gerekli özen gösterilerek sunulmuştur. Bununla birlikte, içerikler yalnızca genel bilgi için sağlanmış olup herhangi bir sağlık uzmanının tavsiyelerinin yerini alması amaçlanmamaktadır. Sağlık sorunlarınızın teşhis ve tedavisi için lütfen öncelikle doktorunuza danışın.