Sivilce Nasıl Geçer ? Evde Sivilce İçin Etkili Maske Tarifleri




Sivilce nasıl geçer, evde sivilce için etkili maske tarifleri
Sivilce nasıl geçer?

Vücut bazı dönemlerde farklı tepkimeler gösterebilmektedir. özellikle ergenlik döneminde sıkça görülen sivilceler bir çok genci rahatsız etmektedir.

Sivilce, hijyen eksikliğinden kaynaklı cildin hava almaması, gözeneklerde tıkanıklığın meydana gelmesi gibi nedenlerle ortaya çıkabilmektedir.
Ayrıca stres, yanlış diyet, genetik faktörler, hormanal dengesizlikler, bazı ilaçların yan etkisi ve aşırı yağlı cilt tipinde ortaya çıkmaktadır.

Sivilcelere uygulanan bazı yanlış yöntemler sonucunda ciltte izler kalabilmektedir. Bu nedenle sivilcelere uygulayacağınız her türlü  tedavi yöntemlerine ve maskelerde belirtilen bitkilere dikkat etmelisiniz. Kronik bir hal almış sivilceleriniz varsa bir uzmandan yardım almalısınız.
Eğer cildinizde  hafif bir sivilcelenme görülüyorsa evinizde yapacağınız bir kaç bitkisel tedavi ile de kısa zamanda sivilcelerin geçmesini sağlayabilirsiniz.

Peki evde sivilce nasıl geçer, sivilceye ne iyi gelir?

Sivilce Nasıl Geçer? Evde Sivilce İçin Etkili Maske Tarifleri 


1- Zerdeçallı yoğurt

Antiseptik özelliğe sahip olan zerdeçal cilt üzerinde biriken zararlı maddeleri giderir cildi temizler.
Zerdeçalın bu faydalarından yararlanarak zerdeçal ve yoğurt maskesini uygulamanız faydalı olacaktır. Düzenli olarak yani haftada 3 defa gibi bu tarifi yaptığınızda  zamanla iltihaplı sivilcelerinizin gittiğini görebilirsiniz.

Bir kasede 1 yemek kaşığı ev yapımı yoğurt ve 1 çay kaşığı zerdeçalı homojen bir kıvam alıncaya kadar karıştırın ve göz çevresi hariç yüzünüze sürün.

2- Limon zerdeçal

Zerdeçal, limon ile birleştiğinde yağlı cilt tipinde hafiflemeye yardımcı olur. Sivilcelerin kurumasına etki eder. Özellikle sivilcelerde oluşan  bakteriyi gideren antibakteriyel etkiye sahip olan cilt için etkili bir baharattır. 

Bunun için bir küçük kaseye yarım limon suyu ve 1 yemek kaşığı  zerdeçalı ekleyip karıştırın  ve tek tek sivilcelerin üzerine uygulayın. 
15 dakika bekledikten sonra bol su ile yüzümüzü arındırın. Bu maskeyi haftada bir kaç defa uygulayabilirsiniz.

3- Süt, bal ve limon suyu

Bu maskemiz de ise  anti-bakteriyel etki sağlayan limon ve bal birleşimine ilave edilen süt ise, cildi rahatlatır ve temizler.
Bal cildin derinlemesine hidratize edilmesini sağlar ve ciltte oluşabilecek olası yağlanmayı önler.

Bunun için bir küçük kaseye 1 yemek kaşığı limon suyu, 2 yemek kaşığı süzme bal ve 3, 4 yemek kaşığı sütü ilave edin ve karıştırıp sivilcelere uygulayın.
15 dakikanın sonunda yüzünüzü yıkayın ve nemlendirici sürün. Bu maskeyi sivilceler geçinceye kadar 15 gün boyunca yapabilirsiniz.

4- Karbonat ve yoğurt

Karbonatla peeling yapmak ciltteki sivilcelerin kurumasını sağlar.
Ayrıca karbonat hücre yenilemesini sağlar.
Bir kasede 1 tatlı kaşığı karbonat ve 2 yemek kaşığı yoğurdu karışıp cildinize uygulayın.


Aloe vera jeli


Aloe vera jelini ezip cildinize sürün 10 dakika sonra yüzünüzü yıkayın. Haftada 2 defa yapabilirsiniz.

Lavanta yağı

Doğal lavanta yağını her gece sivilcelere sürübilirsiniz. Eğer yüzünüzde sivilceli alan fazla ise bu bölgelere lavanta yağını   
pamuk ile sürerek  cildinizi ferahlatabilirsiniz. Zamanla sivilcelerin kuruyup gittiğini göreceksiniz.


Tavsiye yazımız: Yağlı cilt için evde maske tarifleri  yazımızı da buradan okumanızı tavsiye ederiz. 











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı!

Bu web sitesindeki bilgiler dikkatle araştırılmış ve gerekli özen gösterilerek sunulmuştur. Bununla birlikte, içerikler yalnızca genel bilgi için sağlanmış olup herhangi bir sağlık uzmanının tavsiyelerinin yerini alması amaçlanmamaktadır. Sağlık sorunlarınızın teşhis ve tedavisi için lütfen öncelikle doktorunuza danışın.