Orijinal Ekler Pasta Tarifi, Ekler Nasıl Yapılır?




orjinal ekler pasta yapımı
Ekler Nasıl Yapılır?


Orijinal Ekler Pasta Yapılışı, Ekler Nasıl Yapılır?

Ekler Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için malzemeler:

100 gr tereyağı

1 su bardağı su

1 su bardağı un + 2 yemek kaşığı un

4 adet yumurta

Bir fiske tuz

Bir tatlı kaşığı toz şeker

Krema dolgusu için malzemeler:

4 su bardağı süt

1,5 çay bardağı toz şeker

3 yemek kaşığı tepeleme nişasta

4 yemek kaşığı tepeleme un

2 adet yumurta sarısı

1 paket vanilya

1,5 yemek kaşığı tereyağı

1 paket krem şanti

1 kahve fincanı süt

Çikolata Sosu İçin Malzemeler:

100 gram bitter çikolata

100 gram sütlü çikolata


Ekler Hamuru Yapılışı:

Ekler hamuru için öncelikle bir tencereye yağ, tuz, seker ve su koyup hafif kaynatalım.

Ocağın altını kısıp unu yavaş yavaş ilave edip bir yandan topaklanmaması için karıştıralım. Bu şekilde 4 dakikada hamur kendini toplayacaktır.

Hazır hale gelen hamuru kenara alıp ve soğumaya bırakalım. Yumurtaları pişirmeyecek ısıya geldiğinde, yani elinizi hamura batırdığınızda elinizi yakmayacak ısıda olduğunda  yumurtaları teker teker ilava edip mikserle iyice çırpalım. Yumurtalar ilave edilince hamur yapışkan bir hale gelecek.

Hazırlanan hamuru sıkma torbasına doldurup yağlı kağıt serili tepsiye ince uzun şeritler halinde, aralıklı bir şekilde sıkın. uçlarını elinizi suya batırıp düzenleyin.

180 derecede 40 dakika ağzını açmadan pişirelim.

Krema Dolgusunun Yapılışı :

Öncelikle bir tencereye un ve nişastayı alalım sütten azar azar ekleyerek un ve nişastayı açalım. Daha sonra süt, şeker ve yumurta sarılarını da ekleyip yumurta görüntüsü kayboluncaya kadar çırpalım. Tencereyi ocağa alalım, boza kıvamı alıncaya kadar karıştırarak pişirelim. Kremanın kıvamı koyu olacak.

Kıvam alıp göz göz olunca ocağın altını kapatıp içerisine vanilyayı ve tereyağını ilave edip çırpalım. Son olarak kremaya temas edecek şekilde üzerini streç film ile kapatalım. Buzdolabında 4 saat beklemeye alalım. Kremayı bir gece önceden yapabilirsiniz.

Ayrı bir kapta krem şanti ve sütü çırpın. Bu arada hazırladığımız kremayı dolaptan alıp içine köpürttüğümüz krem şantiyi ilave edip biraz daha çırpalım. 

Çikolata Sosu Yapılışı:

Bir küçük tencereye çikolatayı kırıp atalım ve benmari usulü erimesini sağlayalım.

Sıra yaptıklarımızı birleştirmeye geldi. Fırından çıkan ekler hamurlarını ortadan ikiye ayıralım. Kremayı bir sıkma torbasına koyup ekler hamurunun alt tabanını krema ile dolduralım ve üst kapağını kapatalım. Son olarak hazırlanan eklerleri çikolata sosuna batırıp servis tabağına alalım.

Arzuya göre antep fıstığı, beyaz çikolata veya kakolu bisküvi ile de süsleyebilirsiniz.

Tavsiye tarifler:




Orjinal ekler pasta tarifi
Ekler tarifi 
Orjinal ekler pasta tarifi
Ekler tarifi
Orjinal ekler pasta tarifi
Ekler tarifi





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı!

Bu web sitesindeki bilgiler dikkatle araştırılmış ve gerekli özen gösterilerek sunulmuştur. Bununla birlikte, içerikler yalnızca genel bilgi için sağlanmış olup herhangi bir sağlık uzmanının tavsiyelerinin yerini alması amaçlanmamaktadır. Sağlık sorunlarınızın teşhis ve tedavisi için lütfen öncelikle doktorunuza danışın.